Cod galben de ceață în mai multe județe. Vizibilitatea în trafic scade sub 200 de metri

Cod galben de ceață în mai multe județe. Vizibilitatea în trafic scade sub 200 de metri

Mai multe avertizări meteo au fost emise sâmbătă dimineață de meteorologi. Este vorba despre alerte cod galben de ceață, valabile în mai multe regiuni.

Ceață în mai multe zone FOTO pixabay.com

Până la ora 10:00, sunt vizate:

Județul Botoşani: Hudești, Coțușca, Rădăuți-Prut, Păltiniș, Darabani, Viișoara;

Județul Vaslui: Dumești, Rebricea, Todirești, Tăcuta, Negrești, Dănești, Vulturești;Zona depresionară a județului Harghita, respectiv zona localităților: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu.

Până la 10:30, alerta este valabilă în: Județul Sălaj: Gâlgău, Ileanda, Șimișna, Poiana Blenchii, Rus;

Județul Cluj: Gherla, Apahida, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câțcău, Vad, Borșa, Dăbâca, Aluniș, Jichișu de Jos;

Județul Bistriţa-Năsăud: Beclean, Căianu Mic, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Ciceu - Mihăiești.

Vizibilitatea în trafic este redusă sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri, din cauza ceții.

"Recomandăm conducătorilor auto să folosească în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculelor, să evite oprirea pe benzile de circulație, să crească distanţa de siguranță dintre autovehicule. Nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante!", a transmis Centrul Infotrafic al Polției Române.

Vremea se schimbă radical. Când ajunge în România un nou val de aer polar, anunțul ANM despre ce urmează

Pe de altă parte sâmbătă, 14 octombrie, temperaturile vor crește până la 28-29 grade Celsius, însă de duminică vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță o răcire accentuată, începând cu nordul țării, pentru ca de luni, 16 octombrie, valul de aer polar să cuprindă toată România.

De duminică se poate observa o prăbușire de aer rece care va determina o răcire a vremii în regiunile nordice și nord-vestice iar la începutul săptămânii următoare, în toată țara. Duminică seara se va răci și vor veni și ploile.Mare atenție, la început în jumătatea nordică, apoi și în celelalte regiuni, vorbim de averse și descărcări electrice, posibil și cantități mai importante de apă. Iar de săptămâna viitoare se răcește în toată țara”, a explicat, la Antena 3 CNN , meteorologul Alina Șerban.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?