Cod galben de ninsori în nord-vestul ţării şi la munte; jumătate din ţară, sub Cod galben de vânt

Cod galben de ninsori în nord-vestul ţării şi la munte; jumătate din ţară, sub Cod galben de vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă două avertizări Cod galben de ninsori şi vânt valabile de sâmbătă noaptea la început în nord-vestul ţării şi la munte şi, ulterior, în Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, şi în sud-vestul Munteniei.

Prima avertizare este valabilă în intervalul 29 ianuarie, ora 23:00 - 30 ianuarie, ora 10:00 şi vizează nord-vestul ţării şi zona de munte unde va ninge moderat, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...65 km/h. În zona înaltă de munte, rafalele vor depăşi 90...100 km/h, va fi viscol şi vizibilitatea scăzută.

A doua avertizare Cod galben va intra în vigoare duminică dimineaţa la ora 10:00 pentru 24 de ore. Potrivit meteorologilor, în acest interval în Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, şi în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică şi în Banat şi Crişana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăşi 55...65 km/h, şi pe suprafeţe mici de peste 70 km/h.

La munte rafalele vor depăşi 90...100 km/h, zăpada va fi spulberată iar vizibilitatea scăzută.

Pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului cu viteze în general de 45...55 km/h.

Vântul va continua să aibă intensificări şi pe parcursul zilei de luni în nordul Moldovei şi la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precizează ANM. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...