Cod galben de ploi torențiale și vijelii în o treime de țară

Cod galben de ploi torențiale și vijelii în o treime de țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil de marți, ora 13.00, până miercuri, ora 10.00, în treimea de nord-est a României.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni, notează meteorologii.

ANM a emis și o informare meteo prin care avertizează că, în cea mai mare parte a țării, până miercuri seară, se vor consemna cantități însemnate de apă, intensificări ale vântului și răcire a vremii.

Astfel, în intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală, în general, de 45...55 km/h. Vremea se va răci, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...