Cod roșu pentru Cîrstea: Sorana a ajuns într-o situație catastrofală înainte de Australian Open

Cod roșu pentru Cîrstea: Sorana a ajuns într-o situație catastrofală înainte de Australian Open

Teribil început de an pentru tenisul feminin românesc! Adevărul a subliniat, încă de ieri, această realitate alarmantă, iar rezultatele înregistrate în noaptea de luni spre marți, toate în întrecerile din Australia, au adâncit criza fetelor noastre. Și, din păcate, cea mai proastă situație o are chiar Sorana Cîrstea (33 de ani, 26 WTA). Adică, prima româncă din clasamentul WTA!

Sorana Cîrstea, cinci înfrângeri la rând. FOTO: Arhiva Adevărul

În acest moment, profilul lui „Sori“, care poate fi văzut aici, ne arată că pentru ea s-a declanșat codul roșu! Pentru că ultimele rezultate trecute în dreptul ei sunt înfrângeri marcate cu această culoare. Cinci, mai precis, dacă ne rezumăm strict la întrecerile WTA. În noul sezon, sportiva născută la Târgoviște a disputat două partide, ambele pierdute în trei seturi. Mai întâi, a fost înfrângerea cu puștoaica Linda Noskova (Cehia, 19 ani, 51 WTA), 4-6, 6-4, 4-6 în primul tur de la Brisbane. Acum, în noaptea de luni spre marți, a venit și eșecul cu Jelena Ostapenko (Letonia, 26 de ani, 12 WTA), scor 6-2, 2-6, 4-6 în turul I de la Adelaide.

Așadar, cu acest bilanț catastrofal, de cinci înfrângeri la rând – ultimul succes al Soranei datează din 26 septembrie! – Cîrstea va aborda Australian Open 2024 (14-28 ianuarie). Aici, ea are locul asigurat pe tablou, alături de Ana Bogdan și Jaqueline Cristian.

Problema cea mare a Soranei e că acum, în primele trei luni ale anului, ea își va permite astfel de sincope. Apoi însă, începând cu luna martie, ea se va afla sub o presiune infernală, după cum Adevărul a explicat aici.

Prăpăd în calificările Australian Open

Toate româncele din circuit se confruntă cu un start foarte slab de sezon în 2024. Cîrstea, în calitate de prima „rachetă“ a României, iese doar mai mult în evidență. Din păcate, și sportivele din linia a doua suferă crunt. Cum s-a văzut acum în calificările Australian Open 2024. Aici, România a avut trei jucătoare. Două dintre ele au și fost eliminate deja după primele meciuri! A treia sportivă, Irina Bara, rămâne pe tabloul calificărilor doar pentru că meciul ei din prima rundă nu s-a disputat încă, urmând să înceapă, astăzi, după ora 11.00, ora României.

În rest, Andreea Mitu (217 WTA) a fost învinsă de Talia Gibson (229 WTA), scor 3-6, 6-1, 2-6. Iar Miriam Bulgaru (192 WTA) a cedat în fața lui Yexin Ma (220 WTA), scor 5-7, 2-6.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?