Codrin Ştefănescu: Nu Iohannis a luat decizia de suspendare; sistemul n-a riscat suspendarea preşedintelui

Codrin Ştefănescu: Nu Iohannis a luat decizia de suspendare; sistemul n-a riscat suspendarea preşedintelui

Sistemul a sacrificat-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru a nu risca suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, a declarat pentru AGERPRES secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

"Au decis să sacrifice un om de pe tabla de şah pentru a nu risca suspendarea lui Iohannis. Nu Iohannis a revocat-o astăzi, nu Iohannis a respectat Constituţia, ci pur şi simplu a fost o decizie mai sus decât el. Iohannis nu e decât un fel de comunicator şi un agent electoral pentru un sistem pe care se bazează în opinia lui şi pentru următorul mandat. Sau cel puţin aşa i s-a promis", a afirmat Ştefănescu.

Potrivit acestuia, "dacă dorea să respecte Constituţia, preşedintele lua această decizie în aceeaşi zi în care a hotărât CCR, pentru că acolo scrie "de îndată"".

"Or, în România toată lumea aplică de îndată decizia CCR. În Parlament, când se cere modificarea sau abrogarea unei legi sau a unui articol, pur şi simplu de îndată articolul acela este scos din uz sau legea este abrogată instantaneu. Nu vine domnul Iohannis acum, după 31 de zile de citit, şi ne spune că el respectă decizia Curţii, iar în 31 de zile a luat peste picior întregul popor - că citeşte, că analizează, că va hotărî după ce vede textul. Adică toate semnele arătau foarte clar că nu dă doi bani pe Constituţie şi pe decizia Curţii şi că o susţine pe Codruţa şi pe capii acestui sistem până la capăt. Mai mult decât atât, domnul Iohannis astăzi nici n-a avut curajul să vină el personal şi să citească acest text pe care cei din sistem i l-au dat - acela de revocare a Codruţei Kovesi. Pur şi simplu a trimis purtătorul de cuvânt, adică Iohannis curajosul, care permanent iese de la tribuna oficială a Cotroceniului să înjure coaliţia de guvernare, liderii Camerelor, pe primul ministru, Guvernul PSD-ALDE, brusc trimite purtătorul de cuvânt să vorbească despre cum respectă el Constituţia şi decide revocarea", a mai spus secretarul general adjunct al PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

"În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...