Codul Rutier se schimbă: o nouă regulă urmează să fie introdusă. Ce amenzi riscă cei care nu o respectă

Codul Rutier se schimbă: o nouă regulă urmează să fie introdusă. Ce amenzi riscă cei care nu o respectă

Codul rutier se modifică din nou. Poliția Română anunță că șoferii riscă amenzi usturătoare în cazul în care nu respectă legea.

Circulație autostradă

Conform Codului rutier, șoferii români vor fi nevoiți să utilizeze faza scurtă pe toate drumurile publice, nu doar pe autostrăzi, drumuri expres sau europene.

Astfel, toți conducătorii autovehiculelor și tractoarelor agricole vor fi obligați să circule tot timpul cu faza scurtă aprinsă sau cu luminile pentru circulația diurnă (în engleză, DRL – Daytime Running Light) „pe toate categoriile de drumuri publice”.

Regula există și în prezent, însă doar pentru șoferii care circulă cu mașina pe autostrăzi, drumuri expres sau drumuri europene (notate cu E), nu și pentru cei care merg pe drumurile naționale (notate cu DN) ori drumuri județene (notate cu DJ). Obligația e valabilă și în cazul șoferilor de tractoare agricole sau forestiere.

Noua propunere legislativă a trecut de Camera Deputaților, ca for decizional, și urmează să fie promulgată și publicată în Monitorul Oficial.

Totodată, legislația rutieră obligă motocicliștii să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării acestora pe drumurile publice, fără să se numească clar, ca în cazul șoferilor, categoriile de drum pe care trebuie respectată obligația.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”