CODURI SECRETE pentru telefoanele mobile. Ce se întâmplă dacă tastezi anumite combinații

CODURI SECRETE pentru telefoanele mobile. Ce se întâmplă dacă tastezi anumite combinații

Cum nu toată lumea e specialist în tehnologie și „as” în telefonie, se întâmplă să descoperim, când mai butonăm telefonul mobil, tot soiul de funcții și opțiuni de care nu avuseserăm habar.

Mai mult, se întâmplă uneori să ajungem cu telefonul în service, pentru că, din diferite motive, se strică și nu ne mai putem folosi de el și, cum în ziua de azi, mobilul e indispensabil în viața de zi cu zi și la locul de muncă nu putem sta fără un astfel de dispozitiv de comunicare.

Nu apar în manualele de utilizare

Și da, din rândul tainelor pe care le știu doar specialiștii, se numără și unele coduri secrete, care – cum era de așteptat – nu apar în manualele cu instrucțiuni de utilizare pentru telefoanele mobile. Unele dintre aceste coduri pot dezvălui informații utile în cazul în care cumpărăm un telefon second-hand.

De exemplu, când a fost fabricat, câte ore s-a vorbit la el sau dacă ecranul și difuzoarele sale funcționează în parametri normali, potrivit impact.ro .

Ce se întâmplă dacă tastezi *#0*#

Așadar, dincolo de un apel către un cunoscut care ne-ar putea răspunde, cât să testăm casca și microfonul telefonului, ar mai fi o soluție pe care nu mulți o știu. „Pentru a vedea exact în ce stare se află cu adevărat ecranul, dar și difuzoarele telefonului nostru, este suficient să introducem un cod pe care nu mulți îl cunosc. Acesta este: *#0*# și testează pe loc ecranul și difuzoarele unității, astfel încât să ne decidem și noi dacă cumpărăm sau nu telefonul respectiv”, conform aceleiași surse.

Sunt și alte coduri. Doar că e important de avut în vedere faptul că utilizându-le puteți risca să pierdeți informații utile din telefon, inclusiv fotografii. Deci mare atenție dacă alegeți, totuși, să testați astfel de coduri secrete!

Iată câteva dintre aceste coduri, conform sursei menționate:

#31#număr telefon – acest cod te ajută să îți ascunzi numărul atunci când suni pe cineva.
*#06# – arată IMEI (International Mobile Equipment Identity) – un cod unic al iPhone-ului tău, care e cerut în anumite cazuri, cum ar fi pierderea sau furtul telefonului.
*#30# – pornește/închide numărul de identificare.
*33*# – dezactivează apelurile efectuate. Pentru a opri această funcție, apasă #33*pin#
*3370# – activează codare EFR. Aceasta îmbunătățește calitatea comunicării, dar reduce viața bateriei. Apasă #3370# pentru a dezactiva această funcție.
*#5005*7672# – arată numărul unui centru service pentru furnizorul curent.
*3001#12345#* – oferă informația de semnal al telefonului în numere.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...