Colaboratori apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump anticipează o schimbare de regim la Teheran

Colaboratori apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump anticipează o schimbare de regim la Teheran

Apropiaţi ai preşedintelui american Donald Trump, fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich, şi fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani, au apreciat sâmbătă, în apropiere de Paris, că perspectiva unei schimbări a regimului de la Teheran se apropie, relatează AFP.

Gingrich şi Giuliani, care este şi unul dintre avocaţii lui Donald Trump, au mai afirmat, în faţa mai multor mii de opozanţi iranieni la Paris, că preşedintele Statelor Unite trebuie să exercite o presiune şi mai mare asupra europenilor care caută să îşi păstreze relaţiile economice cu Teheranul în pofida noilor sancţiuni americane.

"Singura modalitate de a asigura securitatea în regiune este înlocuirea dictaturii cu o democraţie şi acesta trebuie să fie obiectivul nostru", a declarat Gingrich în faţa adunării Free Iran, organizată de opozanţi iranieni exilaţi, printre care foşti rebeli din Mujahedinii Poporului, organizaţie interzisă în Iran.

 


Foto: (c) Regis Duvignau / REUTERS


Subliniind că nu se exprimă în numele administraţiei Trump, el s-a declarat convins că o schimbare de regim la Teheran va fi "sărbătorită cu bucurie".

Gingrich a ţinut să menţioneze că nu este în favoarea ideii de a înarma opoziţie iraniană, considerând că preşedintele Trump trebuie să mizeze pe mai multe sancţiuni după ce s-a retras din acordul asupra programului nuclear iranian încheiat în 2015 între Teheran şi marile puteri.

El a criticat, de asemenea, atitudinea ţărilor care încearcă să-şi păstreze posibilitatea pentru întreprinderile lor de a-şi continua activitatea în Iran în ciuda sancţiunilor americane.

"Este nevoie de o campanie de stigmatizare a guvernelor europene care nu doresc să susţină libertatea şi democraţia", a spus Gingrich. "Insistăm pentru ca acestea să se alăture noilor sancţiuni" împotriva Iranului, a continuat el.

La rândul său, Giuliani a lansat un apel la boicotul firmelor care "continuă să facă afaceri cu acest regim", mai scrie AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e