Coldea: SRI a fost implicat în operaţiunea de identificare şi aducere în ţară a lui Nicolae Popa - operaţiune de succes

Coldea: SRI a fost implicat în operaţiunea de identificare şi aducere în ţară a lui Nicolae Popa - operaţiune de succes

Serviciul Român de Informaţii a fost implicat în operaţiunea de identificare, localizare şi aducere în ţară a omului de afaceri Nicolae Popa, operaţiunea fiind una de succes, a afirmat, joi, Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, care a fost audiat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) timp de trei ore.

Întrebat ce căutau în aeronava care l-a adus în ţară pe Nicolae Popa doi ofiţeri de la SRI, Coldea a spus: "SRI a fost implicat în această operaţiune de identificare, localizare şi aducere în ţară a domnului Nicolae Popa. A fost considerată o operaţiune de succes, care reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi autorităţile şi instituţiile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane. Şi, din acest punct de vedere, am văzut că toată lumea face eforturi disperate ca practic această cooperare să afecteze într-un fel sau altul capacităţile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România ca ţară de frontieră a NATO şi UE".

El a susţinut că SRI a cooperat şi a asigurat sprijin potrivit legii.

"Sper din tot sufletul că ar fi important şi consider că era important să discutăm despre toţi cei care nu s-au implicat în aducerea lui Popa în ţara noastră, toţi cei care după mai bine de zece ani nu au contribuit decisiv, aşa cum a făcut-o SRI, pentru a contribui prin posibilităţile pe care le are la efectuarea unui act de justiţie pentru cele peste 155.000 de persoane care au fost păgubite cu mai mult de 300 de milioane de roni. (...) Nu pot să fac referiri mai mult în acest moment referitor la acest caz, este un caz aflat în derulare. Am dat toate explicaţiile necesare", a spus Florian Coldea.

Florian Coldea a fost citat pentru a fi audiat în dosarul privind aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

În acest dosar, fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare. AGERPRES/(A, AS - autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...