Coloană rusească de trupe terestre cu tancuri se îndreaptă spre Kiev (Maxar)

Coloană rusească de trupe terestre cu tancuri se îndreaptă spre Kiev (Maxar)

Imagini luate din satelit arată o largă desfăşurare de forţe terestre ruse, inclusiv tancuri, deplasându-se în direcţia Kievului, fiind la aproximativ 64 km de capitala ucraineană, informează o companie privată americană, potrivit Reuters.

Imaginile făcute publice de compania Maxar Technologies Inc arată o coloană de sute de vehicule militare care se întinde pe mai mult de 5 km.

Convoiul era situat la nord-est de oraşul ucrainean Ivankiv şi conţinea cisterne de combustibil, materiale logistice şi vehicule blindate, inclusiv tancuri, transportoare de infanterie şi piese de artilerie autopropulsată, afirmă Maxar.

Imaginile din satelit arată şi daunele provocate de recentele lovituri aeriene asupra aeroportului Antonov din Hostomel şi lupte grele în şi în apropierea aeroportului, a raportat Maxar.

Maxar a urmărit mişcările forţelor ruse la frontiera ucraineană timp de mai multe săptămâni. Imaginile sale nu au putut fi verificate independent de Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”