Colonel FSB despre fuga trupelor Rusiei: „Foarte bine. Ar fi fost culmea aventurismului, la limita crimei”

Colonel FSB despre fuga trupelor Rusiei: „Foarte bine. Ar fi fost culmea aventurismului, la limita crimei”

Igor Girkin o voce deosebit de importantă în spațiul informațional militar rusesc a spus că este bine că trupele lui Vladimir Putin s-au retras în grabă din Izium, chiar dacă acest lucru presupune pierderi mari de echipamente și soldați.

Trupele rusești din Izium, înainte să fugă de contraofensiva ucraineanăFoto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia

Girkin, ce folosește și numele Strelkov este un veteran al armatei ruse și fost ofițer FSB ce a jucat un rol cheie în anexarea Crimeei și apoi în Donbas, unde a fost - de facto - lider al forțelor militare pro-ruse.

Canalul său de Telegram este unul dintre cele populare din spațiul informațional militar rusesc, având peste 500.000 de urmăritori.

Ce a scris Girkin pe Telegram:

„Potrivit mai multor informații, trupele noastre au abandonat Izium în grabă. Dacă acest lucru este adevărat (confirmat de mai multe surse), atunci:

1). „Bine că este așa" - în condițiile în care chiar de ieri ultimul drum de acces se afla sub focul direct al inamicului și sub amenințarea interceptării sale directe - a risca o încercuire completă și inevitabila înfrângere ulterioară ar fi fost culmea aventurismului, la limita crimei.

2) O retragere pripită va duce în mod inevitabil la pierderi mari de echipament și dotări și - normal - la pierderi de personal din rândul trupele care se retrag.

3) Toate stocurile (militare) de pe terenul de luptă vor fi abandonate - adică după ce vor părăsi poziția trupele noastre se vor afla în lipsă acută de muniție, combustibil și lubrifianți și tot ce au nevoie și, prin urmare, nu vor putea lupta imediat.

4) În ciuda acestui fapt, retragerea grupării încercuite este o decizie corectă din punct de vedere strategic, în ciuda tuturor pierderilor asociate. Unitățile și formațiunile păstrate - după reorganizare și întărire - vor putea lupta din nou. Dar acest lucru nu înlătură problema celor responsabili pentru încercuire și înfrângere.”


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro