Colonel Sebastian Cucoș, noul comandant al Jandarmeriei Române

Colonel Sebastian Gheorghe Cucoș este noul comandant al Jandarmeriei Române, fiind împuternicit, marți, prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, să îndeplinească atribuțiile acestei funcții pentru o perioadă de șase luni, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana.

"Miercuri, 16 august, în prezența Subsecretarului de Stat în M.A.I., comisar-șef de poliție Mihai Valeriu, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Jandarmeriei Române. Astfel, începând cu 15 august, domnul colonel Sebastian Gheorghe Cucoș, până la această dată director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, a fost împuternicit prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, pentru o perioadă de șase luni, să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector general al Jandarmeriei Române, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana, care a deținut prima funcție din Jandarmerie în perioada 08.02.2016 — 15.08.2017", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române, transmis joi AGERPRES.

Cu patru misiuni internaționale la activ, colonelul Sebastian Cucoș, a participat de-a lungul timpului la mai multe cursuri internaționale de specializare în domeniu, în Statele Unite ale Americii, Franța, Turcia, Italia și Spania.

Absolvent al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", promoția 2000, colonelul Sebastian Cucoș este căsătorit și are un copil.

În vârstă de 43 de ani, ofițerul are o experiență de peste 16 ani în cadrul Jandarmeriei Române, iar de-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții de conducere, atât în cadrul instituției, cât și în teatrele de operații din Kosovo, între anii 2007 — 2008, în calitate de comandant de unitate și, în perioada aprilie-noiembrie 2011, în calitate de comandant al Contingentului Național Român de Jandarmi din Afganistan.

AGERPRES/(A — autor: Ana-Maria Ludatșer, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

5 EXCLUSIV / Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când românii erau gazați de…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb