Colonel SPP, trimis în judecată pentru uciderea unei persoane la o partidă de vânătoare

Colonel SPP, trimis în judecată pentru uciderea unei persoane la o partidă de vânătoare

Procurorii militari l-au trimis în judecată pe colonelul SPP Petre Soare, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, acesta fiind acuzat că a împușcat mortal în 2012 o persoană în timpul unei partide de vânătoare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în ziua de 4 ianuarie 2012, în timp ce se afla pe raza comunei prahovene Drăgănești, pe fondul de vânătoare din pădurea Turbatu, aparținând Romsilva — Ocolul Silvic Ploiești, la o partidă de vânătoare organizată, Petre Soare, colonel în cadrul Serviciului de Protecție și Pază — Biroul Prahova, din culpă, a împușcat mortal o persoană, utilizând o armă de vânătoare ce aparținea în mod legal victimei.

Parchetul menționează că Petre Soare a deținut arma de vânătoare fără a avea dreptul.

Procurorii mai arată că Petre Soare a executat focul de armă în scopul practicării vânătorii în condițiile în care nu avea calitatea de vânător și nu îndeplinea condițiile cerute de art. 27 din Legea 407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic.

În vederea stabilirii stării de fapt, în cauză s-a procedat la audierea mai multor persoane, la confruntarea acestora și s-a dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale și criminalistice.

Printre martorii audiați în acest dosar s-a aflat și directorul SPP, Lucian Pahonțu.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Militar București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?