Colosseumul din Roma, evaluat la 77 de miliarde de euro de Deloitte

Colosseumul din Roma, evaluat la 77 de miliarde de euro de Deloitte

Deloitte estimează că „valoarea activelor sociale” a Colosseumului sau valoarea intangibilă pe care italienii o acordă doar existenţei sale este de aproximativ 77 de miliarde de euro, conform Bloomberg .

„Această valoare este percepută de majoritatea italienilor, nu doar de cei ce îl vizitează”, se arată într-un raport al companiei publicat luni.

Calcularea contribuţiei economice a Amfiteatrului Flavian, aşa cum este cunoscut oficial Colosseumul, se face destul de simplu, prin adăugarea sumei încasate din vânzarea biletelor şi a sumei (estimate) a banilor pe care vizitatorii îi vor da şi pentru celelalte bunuri şi servicii din zonă- determinând valorarea acestuia.

Deloitte şi-a realizat evaluarea pe baza unui sondaj în care oamenii sunt întrebaţi cât sunt dispuşi să plătească pentru a asigura conservarea unui bun sau a unui serviciu, chiar dacă nu beneficiază direct sau indirect de pe urma acestuia, acum sau pe viitor. Cetăţenii Romei au spus că ar da în medie 90 de euro fiecare, în timp ce alţi italieni câte 57 de euro.

Colosseumul este cel mai vizitat monument al Italiei, atrăgând aproximativ 7 milioane de turişti în 2019. Tod’s Group a finanţat o restaurare de 25 de milioane de euro a monumentului în perioada 2011-2016.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”