Columbia interzice intrarea a peste "200 de colaboratori" ai guvernului Maduro

Columbia interzice intrarea a peste "200 de colaboratori" ai guvernului Maduro

Guvernul columbian a interzis miercuri intrarea a peste 200 de persoane, considerate colaboratori ai "dictaturii" lui Nicolas Maduro în Venezuela, a anunţat serviciul pentru migraţie, potrivit AFP.

"Decizia, suverană şi discreţionară, intră în cadrul măsurilor adoptate de Grupul de la Lima, din care Columbia face parte, şi care caută o rezolvare paşnică a crizei din Venezuela" vecină, a informat acest serviciu într-un comunicat.

Directorul serviciului pentru migraţie, Christian Kruger, a lăsat să se înţeleagă că lista "persoanelor declarate inadmisibile" de Columbia s-ar putea mări în următoarele luni, "din cauza relaţiei lor strânse şi sprijinului acordat regimului Nicolas Maduro".

Printre persoanele afectate se află Ronald Alexander Ramirez Mendoza, sosit miercuri pe aeroportul Barranquilla (nord) cu un zbor charter, înainte de a fi anunţat de această măsură.

El fusese numit de Nicolas Maduro ca preşedinte al unei întreprinderi venezuelene operând în acest oraş de la Marea Caraibilor.

Guvernul preşedintelui columbian de dreapta Ivan Duque conduce presiunile diplomatice internaţionale contra "dictaturii" preşedintelui socialist Nicolas Maduro din Venezuela, cu care Bogota nu mai întreţine niciun fel de relaţii din 2017.

La fel ca Statele Unite şi mai multe ţări latino-americane, Columbia a recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei pe opozantul Juan Guaido, preşedintele Adunării Naţionale de la Caracas, nerecunoscută de excutiv.

Grupul de la Lima, din care fac parte mai multe ţări latino-americane şi Canada, nu îl recunoaşte pe Nicolas Maduro, considerând că al doilea mandat al acestuia, început la 10 ianuarie, a fost obţinut în urma unor alegeri manipulate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale