Columbia interzice intrarea a peste "200 de colaboratori" ai guvernului Maduro

Guvernul columbian a interzis miercuri intrarea a peste 200 de persoane, considerate colaboratori ai "dictaturii" lui Nicolas Maduro în Venezuela, a anunţat serviciul pentru migraţie, potrivit AFP.

"Decizia, suverană şi discreţionară, intră în cadrul măsurilor adoptate de Grupul de la Lima, din care Columbia face parte, şi care caută o rezolvare paşnică a crizei din Venezuela" vecină, a informat acest serviciu într-un comunicat.

Directorul serviciului pentru migraţie, Christian Kruger, a lăsat să se înţeleagă că lista "persoanelor declarate inadmisibile" de Columbia s-ar putea mări în următoarele luni, "din cauza relaţiei lor strânse şi sprijinului acordat regimului Nicolas Maduro".

Printre persoanele afectate se află Ronald Alexander Ramirez Mendoza, sosit miercuri pe aeroportul Barranquilla (nord) cu un zbor charter, înainte de a fi anunţat de această măsură.

El fusese numit de Nicolas Maduro ca preşedinte al unei întreprinderi venezuelene operând în acest oraş de la Marea Caraibilor.

Guvernul preşedintelui columbian de dreapta Ivan Duque conduce presiunile diplomatice internaţionale contra "dictaturii" preşedintelui socialist Nicolas Maduro din Venezuela, cu care Bogota nu mai întreţine niciun fel de relaţii din 2017.

La fel ca Statele Unite şi mai multe ţări latino-americane, Columbia a recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei pe opozantul Juan Guaido, preşedintele Adunării Naţionale de la Caracas, nerecunoscută de excutiv.

Grupul de la Lima, din care fac parte mai multe ţări latino-americane şi Canada, nu îl recunoaşte pe Nicolas Maduro, considerând că al doilea mandat al acestuia, început la 10 ianuarie, a fost obţinut în urma unor alegeri manipulate.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

2 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

3 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

4 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

5 Poluare masivă în București miercuri dimineață / Ard fecalele de la o fostă fermă de porci dintre Periș și Ostra…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan