Comanda primită de șoferul camionului care a explodat pe podul Crimeei

Comanda primită de șoferul camionului care a explodat pe podul Crimeei

Șoferul camionului care a explodat în timp ce traversa Podul Kerci din Crimeea, ce leagă Rusia de această peninsulă ucraineană anexată, a primit o comandă online pentru a transporta îngrășământ, conform relatărilor din presa rusească, relatează agenția EFE.

Incendiu Pod Crimeea. Sursa Facebook / Euromaidan

Ziarul RBC din Moscova afirmă că șoferul a fost „folosit” și nu știa de presupusul „ atac terorist, care a avut loc sâmbătă.

Originea exploziei care a avariat o parte din podul de 19 kilometri nu a fost stabilită, dar comisiile ruse de anchetă și comitetul antiterorist au declarat că a fost rezultatul unui atac cu bombă în care a fost utilizat un camion.

Explozia a cuprins șapte vagoane de petrol dintr-un tren ce se deplasa pe o secțiune feroviară adiacentă a podului.

Specialiștii în explozibili de la filiala locală a serviciilor de securitate ruse FSB lucrează pentru a stabili cauza exactă a exploziei, care a omorât cel puțin două persoane, conform Rusiei.

Publicația rusă Maș a afirmat că TIR-ul care ar fi fost utilizat pentru a realiza atacul a fost verificat de agenții de securitate înainte de a traversa podul.

În plus, aceeași publicație susține că vehiculul a fost condus de un bărbat, în vârstă de 52 de ani, pe numele său Mahir Iusubov , vărul tatălui proprietarului camionului, Samir Iusubov.

La volanul camionului se afla Mahir Iusubov FOTO Tpixa

La volanul camionului se afla Mahir Iusubov FOTO Tpixa

Canalul mass-media rus Baza a publicat un videoclip pe Telegram în care Samir Iusubov a confirmat că este proprietarul camionului, dar a negat că ar fi avut o legătură cu presupusul atac.

Mai mult decât atât, Baza a raportat că proprietățile deținute de familia Iusubov au fost percheziționate, dar că proprietarul camionului se află în prezent în străinătate.

Pe tot parcursul lunii septembrie camionul a fost văzut pe teritoriul rus Krasnodar, care este legat de Crimeea prin acest pod.

Construcția Podului Crimeea a început în anul 2016, la doi ani după ce Rusia a alipit Peninsula Crimeea.

Președintele rus Vladimir Putin a inaugurat podul la finalizarea lui în anul 2018, numindu-l la acea vreme drept un „miracol”.

Autoritățile ruse au lansat anterior un avertisment conform căruia un atac militar asupra podului nu va rămâne fără răspuns.

Din pricina pagubelor au fost întrerupte temporar liniile de aprovizionare rutiere și feroviare directe dintre Rusia continentală și Crimeea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...