Comandamentul Armatei Combinate 58 a Rusiei, neutralizat în urma unui atac la Melitopol

Comandamentul Armatei Combinate 58 a Rusiei, neutralizat în urma unui atac la Melitopol

Comandamentul Armatei Combinate 58 a Rusiei a fost neutralizat în urma unui atac la Melitopol al forțelor ucrainene, a anunțat Statul Major al Ucrainei.

Soldați ruși în tranșee FOTO Profimedia

O lovitură precisă a armatei ucrainene a devenit foarte dureroasă pentru invadatorii ruși, scrie Zerkalo Nedeli.

Un atac la Melitopol, oraș din sudul Ucrainei, s-a soldat cu nimicirea comandamentului Armatei Combinate 58 a Rusiei.

În plus, forțele armate ale Ucrainei au aplicat câteva lovituri grele și în alte zone de operațiuni din regiunea Zaporojie.

„S-a confirmat înfrângerea inamicului (...) în zilele precedente în regiunea Zaporojie. Așadar, pe lângă nimicirea comandamentului Armatei 58 în orașul Melitopol, în zonele localităților Energodar, Tokmak și Guleaipole au fost distruse trei poziții de artilerie, până la zece unități de echipamente militare de diferite tipuri, în timp ce aproximativ 150 de militari inamici au fost răniți”, se arată într-un buletin informativ al Statului Major al Ucrainei.

Armată Combinată 58 este o formațiune operațională a forțelor terestre ale Federației Ruse care face parte din Districtul Militar Sud. Unitățile sale au fost implicate în alte două războaie, și anume împotriva Ceceniei în anii 1990-2000 și împotriva Georgiei în 2008.

Sâmbătă seara, locuitorii orașului Melitopol, ocupat de armata rusă în martie, au auzit mai mult de zece explozii puternice provocate de atacuri ale armatei ucrainene asupra unor baze rusești. Un pod-cheie din apropiere de Melitopol a fost avariat în urma uneia dintre aceste explozii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Basilica.ro i-a cenzurat aberațiile / PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanațiului, diatribă rusofilă la adresa „Vestului imperialist” în pastorala …