Comandamentul NATO din Sibiu ar putea ajunge cartierul general pe tot sectorul de sud al Alianței

Comandamentul NATO din Sibiu ar putea ajunge cartierul general pe tot sectorul de sud al Alianței

Comandamentul NATO de la Sibiu ar urma să fie transformat în cartierul general al trupelor terestre ale alianței din sudul Europei, informează într-o analiză ediția germană a Business Insider.

”Se pare că NATO dorește să discute despre o nouă structură militară la întâlnirea șefilor de stat și de guvern ai alianței din 11 și 12 iulie 2023 în capitala Lituaniei, Vilnius. Scopul este de a conduce mai eficient cei aproximativ 3,3 milioane de soldați NATO în caz de urgență, de a simplifica structurile și de a reduce personalul care nu este necesar”, relatează portalul Business Insider.

NATO are o structură de comandă permanentă și integrată, cu militari din toate statele membre. Alianța are două Conduceri Strategice, Allied Command Operations la Mons, în Belgia, și Allied Command Transformation la Norfolk, în Statele Unite.

În subordinea acestor două conduceri strategice se află două forțe comune de comandă, cu baza la Brunssum, în Olanda, și la Napoli, în Italia, care au responsabilitatea de a desfășura și gestiona operatoiuni militare, arată g4media.ro . De asemenea, Structura de Comandă include un centru de comandă a forțelor aeriene (Ramstein, Germania), un centru pentru forțele terestre (Izmir, Turcia) și pentru forțele maritime (Northwood, Marea Britanie).

Acum, însă, se dorește ca sub nivelul din Mons și Brunsun să se creeze două noi cartiere generale ale NATO, unul pentru nordul și un altul pentru sudul Europei.

După cum relatează „Business Insider”, Germania făcuse campanie pe plan intern pentru ca Münster să devină sediu nordic al NATO, dar majoritatea celorlalte națiuni europene sunt pentru Szczecin, din Polonia.

În sud, trupele terestre ale NATO urmează să fie conduse în ambele situații din Sibi , anunță Business Insider.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”