Comandanți ai armatei ruse morți pe câmpul de luptă în Ucraina

Comandanți ai armatei ruse morți pe câmpul de luptă în Ucraina

Un număr surprinzător de comandanți ai armatei ruse mor pe câmpul de luptă în Ucraina, în timp ce ofițerii superiori sunt împinși în bătălie. Se presupune că trei generali maiori ruși au fost uciși de când președintele Vladimir Putin a anunțat invazia pe 24 februarie, relatează cotidianul The Times.

Armata ucraineană a susținut vineri că l-a „eliminat” pe generalul-maior Andrei Kolesnikov, în vârstă de 45 de ani, despre care se crede că este comandantul celei de-a 29-a armate combinate.

Oficialii occidentali din apărare au confirmat pentru CNN moartea lui Kolesnikov, menționând în context că doar trei ofițeri de stat major ruși au fost uciși în timpul războiului civil din Siria în care Rusia a sprijinit regimul Assad. Se estimează că Rusia a desfășurat aproximativ 20 de generali în teatrul de luptă din Ucraina.

Grupurile de veterani din Rusia au confirmat săptămâna trecută că generalul-maior Andrei Suhovețki, în vârstă de 47 de ani, a fost ucis în lupte pe 3 martie. Oficialii din orașul rusesc Novorossiisk, la Marea Neagră, au confirmat că înmormântarea lui Suhovetki a avut loc acolo două zile mai târziu.

Alexander Yamenskov, adjunctul primarului orașului, a declarat că generalul a fost un „erou și un patriot… Vestea morții lui este foarte amară, aceasta este o mare pierdere care nu este ușor de înțeles.”

Suhovețki, comandantul adjunct al celei de-a 41-a armate combinate, a luptat în regiunea Caucazului de Nord a Rusiei, a servit în timpul anexării Crimeii în 2014 și cu forțele ruse în Siria.

Se presupune că ofițerii superiori din forțele ruse au fost împinși mai aproape de linia frontului decât ar fi obișnuit, deoarece încearcă să restabilească impulsul armatei ruse.

Generalul-maior Vitali Gherasimov, șeful de stat major al Armatei 41, a fost ucis lunea trecută, împreună cu alți ofițeri superiori în afara orașului Harkov din estul Ucrainei, au anunțat informațiile militare ucrainene.

Ministerul rus al apărării a declarat pe 2 martie că 498 de militari au murit și nu a actualizat de atunci cifra. Ucraina susține că a ucis peste 12.000 de militari ruși.

Unii oficiali regionali ruși au identificat totuși morții. Mihail Vedernikov, guvernatorul regiunii Pskov din Rusia, a folosit o postare pe Instagram pentru a confirma moartea colonelului Konstantin Zizevski, comandantul regimentului 247 de atac aerian de gardă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale