Comandantul kurzilor a vorbit despre legăturile autorului atacului terorist de la Istanbul cu militanții SI și Turcia

Comandantul kurzilor a vorbit despre legăturile autorului atacului terorist de la Istanbul cu militanții SI și Turcia

Mazlum Abdi a spus că Ahlam al-Bashir a fost căsătorită cu un susținător al unei organizații teroriste, iar cei trei frați ai ei au luptat în rândurile grupului Stat Islamic (SI).

Comandantul formațiunilor kurde ale Forțelor Siriei Democratice (SDF) Mazlum Abdi. Sursa: Wikipedia

Luptătorii kurzi din Siria nu au nimic de-a face cu atacul terorist de la Istanbul din 13 noiembrie, care a ucis șase persoane, a transmis miercuri agenția de presă Firat , care îl citează pe comandantul formațiunilor kurde ale Forțelor Siriei Democratice (SDF), Mazlum Abdi.

Am stabilit că autoarea atacului, Ahlam al-Bashir, care a fost reținută de autoritățile turce, aparține unei familii de susținători ai grupării teroriste Stat Islamic din Alep”, a spus comandantul kurd. Potrivit acestuia, trei frați ai siriencei au luptat în rândurile teroriștilor și au murit - unul la Manbij, altul la Raqqa și al treilea în Irak. În plus, ea însăși era căsătorită cu un luptător al SI.

În urma unei anchete, s-a stabilit că atacul a fost efectuat de membri ai grupurilor de opoziție siriene controlate de Ankara”, a argumentat Abdi. „A fost o provocare pentru a crea un pretext care să justifice invazia turcă”. Potrivit comandantului SDF, un alt frate, al lui Ahlam al-Bashir, conduce una dintre formațiunile siriene de opoziție, sprijinite de Turcia.

Ministrul turc de interne Suleyman Soylu a declarat pe 14 noiembrie că poliția a reținut o femeie suspectată că a plantat un sac cu un dispozitiv exploziv pe strada Istiklal . Ea s-a dovedit a fi un cetățean sirian, Ahlam al-Bashir, care a recunoscut că a fost antrenată de militanți kurzi din organizații pe care Ankara le-a recunoscut drept teroriste.

Luni, ministrul turc al Apărării Naționale Hulusi Akar a declarat că forțele armate ale republicii au neutralizat peste 180 de luptători kurzi în timpul operațiunii Claw-Sword din Siria și Irak. Loviturile au vizat baze ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan, din Turcia și tabere ale Forțelor Populare de Autoapărare, care formează coloana vertebrală a SDF.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…