Comandantul rus care a ordonat torturarea civililor din Herson

Comandantul rus care a ordonat torturarea civililor din Herson

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a declarat la 24 septembrie că l-a identificat pe Alexander Naumenko, un comandant rus în vârstă de 51 de ani care ar fi instruit trupele rusești să răpească și să tortureze locuitorii din Herson. Supranumit Colonelul Alfa, Naumenko ar fi responsabil pentru dispersarea mitingurilor pașnice pro-ucrainene din Herson și le-ar fi ordonat oamenilor săi să împuşte mulţimea, notează The Kyiv Independent.

Alexander Naumenko FOTO Twitter

Potrivit investigației SBU, din martie, Naumenko a fost responsabil de militarii Gărzii ruse și de reprezentanții formațiunilor armate ilegale ale Federației Ruse în Herson.

La ordinele sale, au loc rețineri ilegale și torturi ale localnicilor, intrări în casele lor și confiscări de bunuri.

S-a stabilit că a participat personal la dispersarea mitingurilor pașnice din Herson. A dat ordine să se folosească grenade paralizante și gaze lacrimogene împotriva cetățenilor ucraineni. Au existat victime printre locuitorii din Herson.

În plus, la instrucțiunile sale, armata rusă a răpit doi ucraineni și i-a torturat cu brutalitate timp de câteva săptămâni. Au încercat să stoarcă de la ei informații despre forțele armate și locațiile acestora și, de asemenea, i-au încurajat să coopereze cu ocupanții.

În prezent, colonelul Naumenko a fost acuzat de suspiciune în temeiul părții 1 a art. 438 (încălcarea legilor și obiceiurilor de război) din Codul penal al Ucrainei.

Colonelul Alfa este primul ofiţer superior pe care Kievul l-a identificat şi pe care vrea să-l aducă la tribunal. Există o „Carte a Călăilor”, cu aproape 30.000 de crime de război înregistrate, pe care guvernul ucrainean o actualizează din oră în oră cu o mie de poveşti despre victimele care au supravieţuit morţii. Aici se strâng dosarele despre cei dezgropaţi în gropile comune de la Izium, testele făcute asupra masacraţilor din Bucea sau testele asupra abatoarelor din Mariupol comandate de noul comandant-şef rus, generalul Mihail Mizinţev.

Omul numărul 1 căutat de Ucraina rămâne un alt general, Alexander Dvornikov, despre care se crede că ar fi fost principalul vinovat în atacurile asupra teatrului şi spitalului din Mariupol.

Acolo unde pot, ucrainenii îşi încheie conturile fără prea multe formalităţi: la Herson, o rachetă a fost îndreptată direct spre un hotel care îl găzduia Oleksi Zhuravko, deputatul pro-rus al Radei.

Vânătoarea criminalilor de război devine o urgenţă, pe măsură ce povestirile negre apar în fiecare zi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro