Combinaţia Nica/Ţicău, simbolul sistemului MAFIOT din PSD! Amănunte INCENDIARE!

Combinaţia Nica/Ţicău, simbolul sistemului MAFIOT din PSD! Amănunte INCENDIARE!

Comisarul.ro a scris încă din luna iulie 2014, sub titlul Se poartă amantlâcul/Doi vechi amanţi, Dan Nica şi Adriana Ţicău, vor da cu subsemnatul la DNA în Mega-Dosarul IT , și în septembrie 2014, sub titlul Combinaţia Nica/Ţicău, simbolul sistemului mafiot din PSD , despre modul incredibil în care s-a făcut transferul de putere la Ministerul Telecomunicaţiilor în 2004. Azi, după cererea oficială venită din partea procurorilor DNA, care i-au cerut președintelui avizul pentru urmărirea penală pentru un prejudiciu uriaș în Dosarul Microsoft 2, putem spune că, în acest caz, avem de-a face cu un exemplu limpede al sistemului mafiot care guvernează PSD. În care, tu, ca ministru, pentru a acoperi şi continua actele de corupţie, îţi aduci omul de încredere. Nu un specialist, nu un funcţionar onest şi imparţial din minister. Pentru că dacă întreabă acum cineva în PSD, nu în România, cine este Adriana Ţicău, nu ştie nimeni.

Aşadar, profităm de ocazie pentru a vă prezenta pe unul dintre cei mai importanţi oameni politici români în viaţă. Nu, nu este vorba despre Ion Iliescu. Este vorba despre Adriana Ţicău. Această amantă de lux, nu singura din PSD, are o carieră politică incredibilă. Şi nu a auzit nimeni de ea. Nici măcar în PSD. La 34 de ani, Adriana Ţicău a ajuns ministru al Telecomunicaţiilor în Guvernul Bejinariu, în 2004. Anul când corupţia guvernamentală impunea oameni de cea mai mare încredere la butoane. Chiar şi pentru două luni de zile. Aşa că Dan Nica şi-a pus amanta în locul său la minister. Caz unic în politica românească post-decembristă. Despre care nu s-a vorbit public până astăzi. El fusese desemnat şeful campaniei electorale a lui Adrian Năstase. În acelaşi timp cu funcţia de ministru, Adrianei Ţicău i s-a oferit şi un loc eligibil pe lista de la Senat. La Galaţi. Aşa a ajuns această stea politică senator. Demnitate pe care a ocupat-o până în anul 2007. Când a fost propulsată eurodeputat. Pentru un mandat de 2 ani. În 2009 a ocupat locul trei pe lista PSD pentru europarlamentare. Aşa că mai trecem în contul acestei eminenţe politice încă o demnitate. Un nou mandat de eurodeputat, între 2009-2014. După 10 ani de răsfăţ pe bani publici, în sfârşit, Adriana Ţicău a fost lăsată la vatră, în 2014. S-a considerat, probabil, că a fost răsplătită destul pentru serviciile de tăcere aduse.

Să mai repetăm că Dan Nica, ce surpriză!, în 2004 a fost şeful campaniei electorale a lui Adrian Năstase? De ce oare?

Dan Nica - prejudiciu de 47,5 milioane de dolari

În calitate de ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Nica Dan, cu încălcarea dispozițiilor privind achizițiile publice, a inițiat și a susținut proiectele Hotărârilor de Guvern nr.1473/11.12.2003 și nr.470/01.04.2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH, a contractului comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft. În acest sens s-a invocat, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, astfel încât respectiva firmă să fie favorizată prin evitarea organizării unei licitații publice. Astfel, prin activitatea sa, Dan Nica ar fi cauzat, pe de o parte –un prejudiciu în valoare totală de47.594.843,88 USD în dauna statului, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH.

Adriana Țicău, coautor al prejudiciului total de aproape 67 milioane de dolari

În calitate de secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, respectiv de ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Țicău Silvia Adriana, cu încălcarea privind Statutul funcționarilor publici și privind achizițiile publice, a efectuat următoarele activități:

- a determinat încheierea contractului cadru de licențiere Microsoft în condiții defavorabile pentru Guvernul României, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens GmbH Austria, iar în acest sens a semnat Nota de fundamentare la Hotărârea de Guvern nr.1473/11.12.2003,

- a inițiat și susținut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licențe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH și pentru produsele educaționale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat. În această modalitate, Țicău Silvia Adriana ar fi cauzat, pe de o parte - un prejudiciu în valoare totală de 66.965.343,88 USD în dauna statului, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH.

Cei doi sunt actori de bază și în Dosarul EADS

Cei doi vor fi chemaţi să dea explicaţii și în Dosarul EADS cu privire la contractele semnate în 2003 şi 2004.

Hotărârea de Guvern 1473 din 11 decembrie 2003. Semnatari: Adrian Năstase, secretarul de stat Adriana Ţicău de la Ministerul Telecomunicaţiilor, Eugen Bejinariu - SGG şi Mihai Tănăsescu ministrul Finanţelor.

Hotărârea de Guvern 470 este semnată de Adrian Năstase, Dan Nica -ministru al Telecomunicaţiilor, Eugen Bejinariu - SGG şi Mihai Tănăsescu de la Ministerul Finanţelor.

Conform surselor, DNA investighează, în mare, cam asta: 

● DNA: „Pe parcursul negocierilor s-a ajuns la formula total nepotrivită pentru Statul Român, a unui contract – cadru cu o sumă fixă de 650 milioane euro, dar fără să fie precizat în detaliu soluțiile tehnice, echipamentele și serviciile ce urmau să fie livrate”.

● DNA: „Subcontractanții (FSC, UTI, Felix Telecom) aveau rolul de a derula mitele necesare aprobării contractului”.

● DNA: „Pentru ca EADS să obțină acest contract, managementul lui EADS a fost condiționat să încheie un contract de promisiune irevocabilă de subcontractare cu FSC pentru comenzi de 40 până la 60 milioane de euro”.

● Potrivit DNA, Claudiu Florică avea rolul de intermediar între demnitari şi multinaţionale.

● DNA: „Managementul FSC, la rândul său, pentru a primi aceste comenzi de la EADS, a fost condiționat de către Claudiu Florică să semneze în același timp, contracte de comision pentru reușită cu firma Gessa - comision 10% - și cu firma Profinet, comision 5%, bani care reprezentau mita pentru persoanele din conducerea MAI și cabinetului primului - ministru”.

● DNA: „EADS a plătit în anul 2004, imediat după semnarea contractului, un avans de 4 milioane euro ce urmau să fie folosiți pentru plata mitelor persoanelor, sumă din care FSC a plătit, la rândul său, un avans de 2.000.000 euro bani către Profinet și un avans de 280.000 euro către Gessa”.






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…