Comemorarea morții prințesei Diana adâncește antipatia britanicilor față de prințul Charles

Comemorarea morții prințesei Diana adâncește antipatia britanicilor față de prințul Charles

Ceremoniile de comemorare a 20 de ani de la moartea prințesei Diana adâncesc antipatia britanicilor față de prințul Charles. Doar o treime dintre aceștia crede că prințul a adus o contribuție benefică monarhiei, potrivit unui sondaj publicat luni și preluat de AFP.

Nici Camilla, cea de-a doua soție a prințului, care i-a fost iubită încă din timpul căsătoriei cu Lady Di, nu iese prea bine în sondaj. Doar 14% dintre cei intervievați doresc să le fie regină după ce Charles îi va succeda la tron mamei sale, regina Elisabeta a II-a, potrivit sondajului realizat de institutul You Gov.

În 2013, 60% dintre britanici apreciau ca pozitivă contribuția adusă de Charles monarhiei, comparativ cu 36%, procentul înregistrat în prezentul sondaj. Mai mult de un sfert (27%) consideră contribuția sa chiar negativă, față de 15% acum patru ani.

În plus, 39% ar dori doar titlul de prințesă consoartă pentru Camilla dacă Charles va deveni rege, în timp ce 30% sunt de părere că nu ar trebui să aibă niciun titlu.

Comemorarea morții prințesei Diana într-un accident de mașină care a avut loc într-un tunel din Paris, la 31 august 1997, a prilejuit difuzarea, de către posturile de televiziune britanice, a mai multor documentare și publicarea unei serii de articole în presa tabloidă, în ultimele săptămâni.

Penny Junor, autorul unei recente cărți biografice despre Camilla, spune că britanicii nu l-au iertat pe Charles pentru eșecul căsătoriei cu ''prințesa inimilor'', în ciuda activismului său pentru probleme de mediu sau implicării în acțiuni de caritate.

Sondajul, comandat de agenția Press Association, a fost realizat online, pe un eșantion de 1.614 de persoane, chiar înainte de difuzarea pe postul de televiziune Channel 4, la începutul lunii august, a unui documentar incisiv care insistă asupra eșecului căsătoriei dintre Diana și prințul Charles.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”