Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

COMENTARIU Am aflat reacţiile prietenilor mei englezi din Londra, Leeds şi Manchester, după ce Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană

Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, după ce 52% dintre britanici s-au lăsat convinşi de politica antieuropeană a unor lideri englezi. Se spune de mult în cultura pop: Anglia are mentalitate insulară, autosuficientă. Am însă prieteni englezi. Astăzi, 23 iunie, reacţia lor e frustă şi vehementă.

COMENTARIU Am aflat reacţiile prietenilor mei englezi din Londra, Leeds şi Manchester, după ce Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

În 2010 şi 2011 am primit o bursă pentru o Şcoală de Vară la University of London. Am cunoscut englezi şi m-am împrietenit cu ei cât ai zice "Merry England".

Ştiţi ce-nseamnă? "Merry England", sau într-o variantă ortografică arhaică, cu tentă jovială, "Merrie Olde England" se referă la un stereotip din cultura populară britanică, o concepţie utopică despre societatea şi cultura britanică, ce se bazează pe un mod de viaţă pastoral şi idilic. Acest tip de "lifestyle" era posibil în Marea Britanie, cândva între Evul Mediu şi Revoluţia Industrială. Mai precis, "Merry England" implică conceptul de "English nostalgia". Peisajele care să ilustreze conceptul ar fi cu o casă la ţară în Anglia, cu acoperiş de stuf, sau cu un han unde se strâng englezii să-şi murdărească bărbiţele de spumă de bere sau de cidru aromat.

Ei bine, când am fost la bursă în Londra, am stat la pub şi-n campus cu englezii, noapte şi zi. Într-o noapte, lângă Tamisa, o fată din Anglia imita sonoritatea ori austeră, ori mai neaoşă a fiecărui accent britanic, în funcţie de regiune. O chema Ruth. Azi dimineaţă, după vestea că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, mi-am adus aminte de prietena mea, Ruth.

Aşa că, într-un fel, scriu despre amicii mei britanici pe care nu-i văd, dar în casele cărora, din Manchester, Leeds şi Londra, aş fi oricând binevenită. Am transcris reacţiile lor după aflarea veştii că Marea Britanie părăseşte Uniunea. Sunt publicate pe Facebook, reţeaua de socializare ce se "omogenizează", observ, mai bine decât UE. Le găsiţi mai jos.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 TABEL Când te poţi pensiona în funcţie de anul naşterii conform noii legi a pensiilor

2 FOTO Simona Halep / „A fost o seară magică la balul de la Wimbledon, nu o voi uita niciodată”

3 BREAKING Kovesi, interviu INCENDIAR pentru BBC!

4 ALERTĂ Dăncilă începe ÎNGROPAREA Guvernului! Moga la Interne și Mănescu la Externe!

5 VIDEO Priviți-o cum fuge, nenorocita, când e întrebată despre 10 august și Carmen Dan! Oameni buni, a fugit de…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I