COMENTARIU: Cât de Înalt mai poate fi Prea Sfinţitul? Teodosie sub control judiciar

COMENTARIU: Cât de Înalt mai poate fi Prea Sfinţitul? Teodosie sub control judiciar

Cea mai înaltă pedeapsă în rândul ierarhiei Bisericii Ortodoxe. IPS Teodosie a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile pentru luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

COMENTARIU: Cât de Înalt mai poate fi Prea Sfinţitul? Teodosie sub control judiciar

Astăzi, în agenda IPS Teodosie nu figura nimic.

Teodosie Petrescu, omul, a primit lovitura vieţii. Cu o carieră demnă de invidiat, pornind de la cântăreţ în strană şi ajuns unul dintre cei mai influenţi ierarhi ai bisericii ortodoxe, Teodosie Petrescu a primit control judiciar, pedeapsă pentru faptele sale lumeşti, mare ruşine pentru o înaltă faţă bisericească.

IPS Teodosie scria de Paşte: ”Dacă acum prăznuim Învierea, lesne este să înţelegem că mai înainte a fost moartea, iar aceasta a intrat în omenire ca urmare a păcatului. O singură poruncă a primit omul în rai, să trăiască în armonie şi bucurie, prin care avea puterea să se şi desăvârşească. Însă neîmplinirea poruncii avea să-i aducă moartea ca pedeapsă pentru neascultare.”

Pedeapsă pentru neascultare. Teodosie Petrescu nu l-a ascultat pe IPS Teodosie. A luat mită pentru numiri de preoţi, a luat mită pentru admitere la Teologie, a semnat că este vie pe rod acolo, pe pământ, unde nu erau decât ciulinii Bărăganului. Păcatul lui Teodosie Petrescu? Lăcomia! De ce? Vorba lui IPS Teodosie: ”să trăiască în armonie şi bucurie”.

Justiţia în privinţa lui Teodosie Petrescu şi-a spus un cuvânt. Merge mai departe. Aşteptăm şi BOR să spună ceva despre IPS Teodosie, Preafericitul Daniel are cuvântul. Acum, după ce-a trecut sărbătoarea Cuvioasei Parascheva şi îl aşteptăm pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei