COMENTARIU: Super Luna ne-a dat întâlnire astăzi, la 15.54. Se deschid cerurile şi inimile

COMENTARIU: Super Luna ne-a dat întâlnire astăzi, la 15.54. Se deschid cerurile şi inimile

Cea mai mare Super Lună din ultimii 70 de ani se va vedea astăzi, începând cu 15.54 şi va dura pe tot parcursul noptii, potrivit Observatorului Astronomic Amiral "Vasile Urseanu".

Cea mai mare Super Lună din ultimii 70 de ani se va vedea astăzi la 15:54. Se deschid cerurile şi inimile (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Luna se află în constelaţia Taurus, nu departe de două roiuri deschise. Ambele roiuri sunt în stânga Lunii, deasupra fiind Pleiadele, iar sub, Hyadele", potrivit site-ului astro-urseanu.ro. Luna se va afla în această perioadă la cea mai mică distanţă faţă de Terra de după anul 1948 şi nu nu va mai fi atât de aproape decât în 2034. Astăzi, Luna va fi prietenă cu Taurus, cea mai strălucitoare dintre stelele Hyade. Şi va trece pe cer însoţită de Pleiade sau "Cloşca cu Pui".

Luna aceasta se vede o dată pe generaţie. Au văzut-o bunicii şi părinţii noştri în 1948. O putem vedea noi, cei din generaţia născută după anii 1960-1970, împreună cu copiii noştri. În 2034 va fi văzută de copiii noştri împreună cu proprii lor feciori şi fecioare. Putem sta să privim cerul şi cerul să ne scrie aşa destinul. Să ne arate împreună.

Luna acesta ne scoate natura în cale. Va cădea perpendicular pe traficul de pe Magheru, cel infernal, sau lângă Academia Militară de mergem spre Drumul Taberei. Luna te cheamă în natură. Fugi în pădurea Mociar sau la Cozia, în Letea cailor sălbatici sau în Caraormanul stejarilor necuprinşi. Du-te să vezi SuperLuna din Pădurea Bogăţii sau de la Băneasa Grădinii Zoologice.

Ia cu tine ce ţi-e drag. E moment irepetabil în viaţa asta. Ar fi bună o ţuică de prune sau un whisky single-malt, dragostea cea dintâi sau cea veşnică, un pui rumenit cu pită fierbinte şi nuci noi sau o şaorma de vită cu roşii date pe grătar şi doi ardei iuţi rătăciţi. Şi să stai să priveşti luna, SuperLuna, urcat pe capota maşinii. Şi cum are şi Cloşca cu pui după ea, este moment de deschidere a cerurilor şi inimilor. Recomandabile selfie-urile, în sistem Android şi iOs. Totuşi, îmbrăcămintea să nu-ţi lipsească. Se anunţă spre zero termometrele, în zonele urbane. În pădure, sub zero grade Celsius.

Super Luna poate fi văzută şi de Trump, şi de Dragnea, şi de Dodon, de rromi şi de români, de americani şi de afgani, de ruşi şi de tot neamul omenesc. Este SuperLuna care nu discriminează pe nimeni. Este SuperLuna înaintea a ceeea ce va veni.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”