Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

Comentatorul meciului dintre Canada și Maroc a fost schimbat la pauză după ce a pomenit numele unui fotbalist turc care este contestatar al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Alper Bakırcıgil, comentatorul înlocuit la puaza meciului FOTO: Twitter

Televiziunea națională din Turcia a înregistrat încă un caz de cenzură, de această dată la o partidă de fotbal de la Campionatul Mondial din Qatar.

Comentatorul meciului dintre Canada și Maroc, încheiat cu victoria echipei africane, a fost înlocuit la pauză după ce a făcut "imprudența" de a pronunța numele unui mare fotbalist turc.

Alper Bakırcıgil a spus în direct la TRT, după ce s-a marcat repede în meci, că cel mai rapid gol înregistrat în istoria campionatelor mondiale îi aparține lui Hakan Șukur (10.8 secunde, la CM din 2002, într-un meci câștigat de Turcia cu 3-2 cu Coreea de Sud - finala mică a competiției).

În Turcia se știe că Hakan Șukur, care se află în prezent în exil în SUA, este unul dintre marii contestatari a i președintelui Recep Tayyip Erdogan, fiind considerat „dușman al țării”, fapt pentru care comentatorul Alper Bakırcıgil a fost înlocuit după primele 45 de minute.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...