Comenzile industriale din Germania s-au prăbușit, amplificând teama de recesiune

Comenzile industriale din Germania s-au prăbușit, amplificând teama de recesiune

Comenzile din industria Germaniei au cunoscut în martie cea mai amplă prăbușire de la pandemia COVID-19 încoace, potrivit datelor oficiale publicate de Berlin, amplificând temerile că cea mai mare economie a Uniunii Europene va intra în recesiune. Comenzile noi au scăzut în mod surprinzător cu 10,7% față de luna trecută, cel mai declin din august 2020 încoace, scrie Bloomberg.

Consensul analiștilor prognoza o reducere cu numai 2,8%. În lunile anterioare, comenzile crescuseră, ceea ce crease speranța că economia germane va reuși să facă față presiunilor negative induse de războiul din Ucraina și de criza energetică agravată de acesta. Însă cele mai recente date au resuscitat îngrijorările investitorilor.

Cel mai mult au scăzut comenzile din sectorul manufacturier. Ordinele de producție la export s-au redus cu 13,3%, iar cele interne – cu 6,8%. ″Luată izolat, scăderea întunecă perspectiva asupra industriei germane. Pe de altă parte, imaginea este foarte amestecată, dat fiind că, la nivelul întregului prim trimestru din 2023, s-a consemnat o ușoară creștere față de ultimele 3 luni ale anului trecut″, a comentat economistul Holger Schmieding de la Berenberg Bank.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…