Comisarul european Hahn se pronunţă pentru încetarea oficială a negocierilor de aderare cu Turcia

Comisarul european Hahn se pronunţă pentru încetarea oficială a negocierilor de aderare cu Turcia

Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, s-a pronunţat pentru încetarea oficială a negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, transmite dpa, citând un interviu apărut marţi în cotidianul german Die Welt.

'Pe termen lung, ar fi mai onest pentru Turcia şi pentru UE să urmeze o abordare nouă şi să pună capăt negocierilor de aderare', a declarat Hahn pentru Die Welt.

Menţinerea negocierilor de aderare, care au început în 2005, blochează calea pentru ceea ce Hahn a numit 'un parteneriat realist, strategic'.

Comisarul european a subliniat totuşi că va depinde de statele membre ale UE să decidă ce curs vor urma. Până în prezent, nu există niciun indiciu că o majoritate de state membre va sprijini o încetare oficială a negocierilor.

Unele state au arătat că acestea au intrat într-un blocaj şi şi-au exprimat îngrijorările legate de regresul considerabil în ce priveşte statul de drept, drepturile cetăţeneşti şi libertatea presei în Turcia.

Comisarul Hahn susţine de mai multă vreme că ar trebui menţinută o cooperare strânsă cu Turcia şi definită o formă realistă de relaţie, care să ia în considerare interesele ambelor părţi şi opţiunile realiste ale Ankarei.

Johannes Hahn a propus extinderea actualei uniuni vamale cu Turcia, o măsură pe care UE a respins-o în luna iunie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...