Comisarul european Hahn se pronunţă pentru încetarea oficială a negocierilor de aderare cu Turcia

Comisarul european Hahn se pronunţă pentru încetarea oficială a negocierilor de aderare cu Turcia

Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, s-a pronunţat pentru încetarea oficială a negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, transmite dpa, citând un interviu apărut marţi în cotidianul german Die Welt.

'Pe termen lung, ar fi mai onest pentru Turcia şi pentru UE să urmeze o abordare nouă şi să pună capăt negocierilor de aderare', a declarat Hahn pentru Die Welt.

Menţinerea negocierilor de aderare, care au început în 2005, blochează calea pentru ceea ce Hahn a numit 'un parteneriat realist, strategic'.

Comisarul european a subliniat totuşi că va depinde de statele membre ale UE să decidă ce curs vor urma. Până în prezent, nu există niciun indiciu că o majoritate de state membre va sprijini o încetare oficială a negocierilor.

Unele state au arătat că acestea au intrat într-un blocaj şi şi-au exprimat îngrijorările legate de regresul considerabil în ce priveşte statul de drept, drepturile cetăţeneşti şi libertatea presei în Turcia.

Comisarul Hahn susţine de mai multă vreme că ar trebui menţinută o cooperare strânsă cu Turcia şi definită o formă realistă de relaţie, care să ia în considerare interesele ambelor părţi şi opţiunile realiste ale Ankarei.

Johannes Hahn a propus extinderea actualei uniuni vamale cu Turcia, o măsură pe care UE a respins-o în luna iunie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații de ultima oră: AUR face ravagii în electoratul PSD din București, Moldova și Oltenia!

2 FOTO Ea este „marmota” care i-a sucit mințile lui Țiriac. La 81 de ani, boșorogul trăiește o poveste de dragos…

3 Istoricul Marius Oprea / Nu sunt doar „pioneri” şi „utecişti”, cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt, pe m…

4 Alegeri parlamentare 2020 / Cifrele ultimului sondaj făcut de americanii de la Politico / Diferențe mari între dat…

5 Incertitudinile CEO-ului companiei Pfizer cu privire la vaccinul anti-Covid, care a primit undă verde in UK și…