Comisarul european pentru buget Günther Oettinger îi numește pe Erdogan, Putin și Trump 'autocrați huligani'

Comisarul european pentru buget Günther Oettinger îi numește pe Erdogan, Putin și Trump 'autocrați huligani'

Comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, criticat în numeroase rânduri pentru exprimarea sa tranșantă, i-a descris miercuri pe președinții turc Recep Tayyip Erdogan, rus Vladimir Putin și american Donald Trump drept 'autocrați huligani', relatează AFP.

'Într-o lume care se îndreaptă către dezordine (...) cu autocrați huligani din ce în ce mai zgomotoși la Ankara, Moscova și poate chiar într-o aripă a Casei Albe, la Washington, avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de valori sigure și avem nevoie mai mult ca oricând de mai multă solidaritate în UE', a declarat Oettinger la un forum european de la Bruxelles.

'Proiectul european este vechi de 60 de ani, însă rămâne un proiect pentru viitor. Pentru că uniunea păcii, a comunității valorilor, toate acestea sunt mai importante ca oricând', a insistat comisarul european.

Günther Oettinger este un obișnuit al controverselor. El a provocat un scandal în Germania și critici din partea Beijingului după ce a folosit termenul peiorativ 'oblici' pentru a-i descrie pe chinezi, la sfârșitul lunii octombrie 2016 la Hamburg (nordul Germaniei) în fața unor oameni de afaceri. El a stârnit de asemenea reacții negative după ce a criticat în aceeași zi 'impunerea căsătoriilor între homosexuali' în Germania. Oettinger și-a cerut apoi scuze pentru aceste declarații.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...