Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Comisarul-șef Traian Berbeceanu îi solicită ministrului de interne o anchetă privind nota DIPI din 14.11.2013

Comisarul-șef de poliție Traian Berbeceanu îi solicită ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, să dispună demararea de urgență a verificărilor tuturor aspectelor conținute în nota întocmită de DIPI la data de 14.11.2013 și ulterior prezentarea publică a rezultatelor acestor verificări.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Berbeceanu solicită de asemenea să îi fie comunicate numele ofițerilor DIPI care au întocmit respectiva 'Notă de informații', deoarece intenționează să declanșeze față de aceștia "demersurile legale pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și abuz în serviciu". "În caz contrar voi fi nevoit ca acțiunea judiciară să o îndrept împotriva D.I.P.I. solicitând răspunderea în solidar a M.A.I., pentru daunele morale provocate", adaugă el.

"La data de 21 august 2017 pe site-ul Luju.ro (Lumea Justiției) a fost postat articolul 'Nota DIPI care îl zdrobește pe Berbeceanu' în conținutul căruia se fac referiri la Nota întocmită de DIPI la data de 14.11.2013, în care sunt prezentate aspecte mincinoase și tendențioase cu privire la mine și la alți ofițeri ai BCCO Alba Iulia. Fac mențiunea că această notă a fost declasificată în cursul cercetării judecătorești efectuată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul nr.2738/1/2014, aspectele mincinoase și vădit calomnioase prezentate în conținutul acesteia fiind demontate în totalitate. În mod evident, acest document cu conținut mincinos, clasificat la acea dată, era menit să susțină acuzațiile mincinoase în urma cărora am fost arestat preventiv nevinovat fiind, pentru care s-a dispus condamnarea în primă instanță (cu verdict unanim al celor trei membri ai completului de judecată) a fostului procuror șef DIICOT Alba — Mureșan Ioan (la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu executare), a fostului ofițer BCCO Alba — Muntean Alin (la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare) și a fostului procuror DIICOT Alba — Cean Nicolae (la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu executare)", arată comisarul-șef Berbeceanu.

El consideră că prin publicarea articolului menționat în mass-media centrală, i-au fost "afectate în mod grav reputația profesională și demnitatea, fiind aduse grave atingeri unei structuri de elită a Poliției Române — BCCO Alba-Iulia și polițiștilor din cadrul acesteia".

"Mai mult, prin prezentarea în presa centrală a aspectelor mincinoase conținute în acest document oficial emis de DIPI, familia mi-a fost pusă din nou într-o situație extrem de neplăcută, membrii familiei mele fiind nevoiți, în mod nedrept, să suporte încă o dată oprobriul public", mai susține Traian Berbeceanu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Maia Sandu are masterat la Harvard, Proasta a predat „Mașini și utilaje” la Videle! Ministrul agriculturii, ma…

2 Bună dimineața...

3 La dezalcolizareeeee! Fiola s-a aliat cu lupul dacic în lupta contra „fraudării” votului din 26 mai! Fraților,…

4 Moțiunea de cenzură a fost respinsă: Au votat „pentru” doar 200 senatori și deputați

5 A venit după Dragnea? Președintele se întâlnește marți cu procurorul general al SUA, William Barr. Discuțiile …

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită