Comisia de disciplină a UEFA va judeca neregulile de la meciul FC Barcelona-PSG

Comisia de disciplină a UEFA va judeca neregulile de la meciul FC Barcelona-PSG

Comisia de control, etică și disciplină a Uniunii europene de fotbal va judeca pe 23 martie incidentele de la meciul retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor dintre FC Barcelona și Paris Saint-Germain, în special resposabilitatea clubului catalan pentru invazia terenului de joc de o parte dintre suporteri.

UEFA acuză Barcelona, care a câștigat cu 6-1, cu 3 goluri în ultimele minute și a refăcut handicapul de 4 goluri din prima manșă, calificându-se în sferturile de finală, de încălcarea articolului 16 (2) al regulamentului disciplinar, prin faptul că nu i-a împiedicat pe spectatori să inunde terenul după acest final dramatic.

Alte decizii ale Comisiei de control, etică și disciplină a UEFA vor viza partidele din aceeași competiție Napoli-Real Madrid (1-3) și Arsenal-Bayern Munchen, ambele disputate pe 7 martie, judecata având loc tot pe 23 martie.

În primul caz, UEFA reproșează încălcarea de către Napoli a mai multor articole ale regulamentului disciplinar, prin folosirea din tribune a unui fascicul laser, precum și pentru lansarea de obiecte (articolul 16, 2d), blocarea scărilor (articolul 38) și aruncarea de petarde (articolul 16, 2c).

În ce privește cealaltă partidă, acuzațiile privesc ambele cluburi, terenul de joc fiind ținta lansărilor de obiecte atât din partea suporterilor de la Arsenal, cât și de la Bayern.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

4 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…