Comisia de profil a Senatului SUA adoptă bugetul militar pentru anul fiscal 2024

Comisia de profil a Senatului SUA adoptă bugetul militar pentru anul fiscal 2024

Senatorii aprobă alocarea integrală solicitată de administrație pentru inițiativele de descurajare din Europa și Pacific împotriva Rusiei și Chinei.

Congresul SUA. Foto: Shutterstock

Comisia pentru Apărare a Senatului Congresului a aprobat vineri bugetul militar de 886,3 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2024. Biroul de presă al comisiei a declarat că 24 de voturi au fost pentru și doar unul împotrivă.

Senatorii au aprobat în totalitate creditele solicitate de administrația SUA pentru inițiativele de descurajare din Europa și Pacific (3,6 miliarde de dolari, respectiv 9,1 miliarde de dolari) îndreptate împotriva Rusiei și Chinei. În plus, prin proiectul de lege, au fost aprobate cheltuielile propuse de puterea executivă a guvernului pentru asistența militară pentru Ucraina fără reduceri (în valoare de 300 de milioane de dolari). Mai mult, programul în cadrul căruia se fac astfel de alocări (Inițiativa Ucrainei de Asistență în Securitate, USAI) a fost prelungit până la sfârșitul anului fiscal 2027.

Documentul a inclus 286 de amendamente. Acum proiectul de lege este trimis în plenul Senatului pentru examinare.

Comisia de Apărare a Camerei a adoptat propria versiune a bugetului militar pentru următorul an fiscal (în același ritm) joi.

După ce atât Senatul, cât și Camera Reprezentanților aprobă versiunile lor ale proiectului, acesta va fi finalizat de o comisie de conciliere. Camerele vor trebui din nou să voteze pentru o singură versiune a documentului, după care acesta va fi trimis spre semnare președintelui american Joe Biden. De obicei, întregul proces durează până în toamnă - începutul iernii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?