Comisia Europeană a validat PNRR-ul Franţei

Comisia Europeană a validat PNRR-ul Franţei

Franţa a primit undă verde de la Comisia Europeană pentru planul său naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) în valoare de 100 de miliarde de euro, dintre care aproape 40 de miliarde vor fi finanţate prin granturi europene, a anunţat miercuri preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, potrivit AFP.

"Sunt bucuroasă să anunţ că Bruxellesul sprijină planul de relansare al Franţei", a declarat Ursula von der Leyen din grădina Palatului Elysée, ridicând împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron dosarul de aprobare.


Foto: (c) Gonzalo Fuentes / REUTERS


Pentru planul de relansare realizat de guvernul de la Paris, "acest lucru înseamnă transferul a 40 de miliarde de euro către Franţa până în 2026, o contribuţie extrem de substanţială", a declarat preşedintele francez.

O primă tranşă de circa 5 miliarde de euro ar urma să fie transferată în august, potrivit unui consilier de la Palatul Elysée, urmată de o a doua tranşă, de puţin sub 5 miliarde de euro, în toamnă.

Din cele 100 de miliarde de euro, circa 36 de miliarde de euro au fost deja angajate, conform unui bilanţ al Ministerului de Finanţe, care se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să fie mobilizate 70 de miliarde de euro.

Planul Franţei prevede în special investiţii în tranziţia ecologică şi digitală, precum şi măsuri în favoarea competitivităţii companiilor şi pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei