Comisia Europeană nu face niciun nou comentariu după declararea independenței Cataloniei

Comisia Europeană nu face niciun nou comentariu după declararea independenței Cataloniei

Comisia Europeană a afirmat că nu are niciun nou comentariu de făcut cu privire la Catalonia, după ce parlamentul regional catalan a declarat vineri independența de Spania, transmite Reuters.

''Nu avem nimic de adăugat la ceea ce am spus în conferința noastră de presă cotidiană'', a spus Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a executivului comunitar.

În conferința de presă zilnică, ea a făcut trimitere la comentarii anterioare ale președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care declarase în mai multe rânduri că dezbaterea privitoare la independența Cataloniei este o problemă internă a Spaniei.

Parlamentul Cataloniei a adoptat vineri o rezoluție care declară că regiunea din nord-estul Spaniei devine un 'stat independent care ia forma unei republici'. Documentul a fost adoptat cu 70 de voturi pentru, 10 voturi împotrivă și două abțineri, a declarat Carme Forcadell, președinta legislativului regional de la Barcelona ce are 135 de locuri.

''Stabilim o Republică Catalană ca stat independent, suveran, democratic și social'', se menționează în preambulul rezoluției.

Liderul catalan Carles Puigdemont și ceilalți membri ai guvernului regional au luat parte la vot, în timp ce parlamentarii din Partidul Socialist, Partidul Popular și Ciudadanos au părăsit sala de ședințe înaintea votului în semn de protest, lăsând să se pronunțe doar parlamentarii din formațiunile Junts pel Si (Uniți pentru Da), CUP — partidul de extremă stânga aliat al lui liderului catalan Carles Puigdemont — și Catalunya Si Que Es Pot (asociat cu Podemos).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale