Comisia juridică a Camerei: Proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe - raport favorabil; intră în dezbaterea plenului

Comisia juridică a Camerei: Proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe - raport favorabil; intră în dezbaterea plenului

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat miercuri raport favorabil, cu modificări, la proiectul pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe timpul vacanței parlamentare.

Deputații juriști au respins în totalitate capitole precum justiție, cultură și administrarea patrimoniului protocolului de stat. În schimb, Comisia juridică a adoptat amendamentele prin care Guvernul va putea emite ordonanțe privind rectificarea bugetară pe anul 2016, completarea OUG 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014 — 2020.

Guvernul va putea emite ordonanțe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR, înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere, precum și unele măsuri în domeniul transporturilor. La capitolul sănătate, Executivul va putea emite ordonanțe pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Proiectul prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară sunt finanțe publice și economie, dezvoltare regională și administrație publică, sănătate, afaceri interne, justiție, cultură, fonduri europene, agricultură și dezvoltare rurală, transporturi, comunicații și societate informațională.

Proiectul va merge în plenul Camerei Deputaților, unde se va lua decizia finală.

Senatul a respins, marți, proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară, fiind înregistrate 25 de voturi pentru, 8 abțineri și 77 împotrivă.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Ștefănescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruștei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro