Comitet de urgenta la Sibiu. Arafat: Două elicoptere vor evacua persoanele blocate la Bâlea

Comitet de urgenta la Sibiu. Arafat: Două elicoptere vor evacua persoanele blocate la Bâlea

"Acum s-a luat decizia, da, se vor trimite pentru că nu se va putea repara cabina în cursul zilei de astăzi și nu știm dacă mâine se va repara. Altă soluție nu este. Sunt mai mulți turiști dintre care un număr de copii și nu sunt echipați ca să fie coborâți în mers sau prin alte tehnici. Nu avem cum să îi coborâm decât cu elicopterele. Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație", a precizat Arafat.

Cei 70 de turiști, din care 45 de copii, care au rămas blocați marți, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgărașului, din cauză că s-a blocat telecabina și nu au cum coborî, au fost cazați la două cabane și li s-a asigurat gratis și o masă caldă, precizase marți, pentru AGEPRES, Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a societății care administrează telecabina.

09.00 La prefectura Sibiu este in desfasurare un Comitet de Urgenta unde se va decide cum vor fi evacuati turistii. Printre copiii ramasi blocati la Balea Lac sunt liceeni din Craiova si tineri portughezi care venisera intr-un schimb de experienta la un liceu din Craiova, transmite Digi 24.

ora 8.40 - Telecabina are o defectiune la motor si o echipa din Brasov ar urma sa ajunga la Balea Lac sa o repare, dar acest lucru nu se poate intampla repede, transmite Digi 24. Patru turisti israelieni au fost coborati marti noapte cu snowmobilul de la Balea Lac. Ei au cerut sa fie coborati cat mai repede pentru ca miercuri aveau avion sa se intoarca acasa.

ora 8.20 ISU va solicita MAI ca un elicopter sa ajunga la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagaras, la Balea Lac, sa-i evacueze pe cei 70 de turisti, blocati acolo de marti, dupa ce telecabina s-a stricat, a precizat, miercuri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al ISU Sibiu, Bianca Sabau.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?