Comitetul de organizare Tokyo-2020 prevede cooptarea a 12 femei în consiliul de administraţie

Comitetul de organizare Tokyo-2020 prevede cooptarea a 12 femei în consiliul de administraţie

Toshiro Muto, directorul general al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a declarat, marţi, că acest organism are în vedere cooptarea a 12 femei în consiliul său de administraţie, informează cotidianul L'Equipe.

Drept urmare, consiliul de administraţie ar urma să fie compus în proporţie de 42 la sută din femei, iar Muto a precizat că noii membri ai acestuia vor fi cunoscuţi miercuri, după aprobarea Comitetului.

Pe 12 februarie, Yoshiro Mori, preşedintele de atunci al Comitetului de organizare Tokyo-2020, şi-a anunţat demisia din funcţie după scandalul provocat de afirmaţiile sale sexiste.

Mori declarase că şedinţele la care participă femei sunt prea lungi, deoarece acestora "le este greu să-şi termine" intervenţiile.

Remarcile lui Yoshiro Mori au provocat indignare în Japonia, dar şi peste hotare.

Yoshiro Mori a fost înlocuit o săptămână mai târziu de fosta patinatoare de viteză Seiko Hashimoto, care a afirmat imediat după numire că speră să crească proporţia femeilor în consiliul de administraţie la 40 la sută.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc anul acesta în perioada 23 iulie - 8 august, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”