Compania aeriană a Boliviei vrea să-l găsească pe motanul Tito cu ajutorul unui „telepat”

Compania aeriană a Boliviei vrea să-l găsească pe motanul Tito cu ajutorul unui „telepat”

Compania aeriană de stat Boliviana de Aviacion, a angajat un „comunicator cu animalele” numit și psihic, care suține că poate comunica telepatic și va ajuta la găsirea motanului Tito, animalul de companie al unui pasager, dat dispărut în luna decembrie, relatează The Guardian .

Căutarea motanului Tito a devenit o problemă de stat în Bolivia FOTO El Pais

Incidentul a stârnit critici cu privire la performanța multor companii de stat din Bolivia, o sursă continuă de dezbatere între guvernul de stânga și opoziția sa.

Motanul Tito , care este un animal de terapie, a fost dat dispărut luna trecută de stăpâna sa, Andrea Iturre. Aceasta a declarat presei boliviene că compania aeriană și-a oprit căutările după o săptămână, în timp ce ea continua să se uite prin aeroportul din orașul bolivian Tarija.

De altfel luna trecută circa douăzeci de avocaţi au decis în mod voluntar să se întâlnească pentru a analiza ce procedură va fi urmată împotriva companiei aeriene de stat care a pierdut motanul pe 8 decembrie, când stăpâna călătorea din Tarija (sud) spre Santa Cruz (est) şi căreia, odată ajunsă la destinaţie, i s-a comunicat că Tito se pierduse.

„Comunicatorul cu animalele”, care lucrează la distanță din La Paz, a luat legătura cu Iturre pe WhatsApp pentru a-i spune că simte că Tito este încă în viață. Dar, până acum, nu există nicio informație despre unde s-ar afla felina.

[Comunicatorul cu animalele] a spus că poate... să vorbească cu Tito pentru a afla unde este, dacă îi este frică și s-a ascuns sau dacă s-a întâmplat ceva mai grav”, a declarat Jorge Silva, viceministru al apărării drepturilor utilizatorilor și consumatorilor din Bolivia.

Incidentul a stârnit amuzamentul internauților, dar și criticile la adresa companiei aeriene de stat, cunoscută sub acronimul său spaniol BOA, creată în 2007, la scurt timp după venirea la putere a Movimiento al Socialismo (MAS), de stânga.

Dacă comunicatorul cu animalele îl găsește pe motanul Tito, îmi voi mânca tweet-urile despre geniul din spatele ideii”, a spus un utilizator de Twitter

Anterior compania aeriană de stat a anunțat că oferă o recompensă de 500 de dolari pentru persoana care îl va găsi pe motanul Tito.

Luna trecută, Autoritatea pentru Reglementarea şi Supravegherea Telecomunicaţiilor şi Transporturilor (ATT) a anunţat că a demarat o anchetă pentru a stabili faptele. ATT a avertizat totodată că va amenda compania aeriană BoA cu echivalentul a ceva mai mult de 10.000 de dolari.

Căutarea motanului Tito a devenit o problemă de stat în Bolivia, acesta fiind în prezent căutat de un minister şi de nu mai puţin de patru instituţii, relata recent El Pais.

Autorităţile boliviene amplasaseră mâncare şi apă în perimetrul aeroportului din Tarija, pentru că, după cum a declarat însuşi ministrul lucrărilor publice, Edgar Montano, într-o conferinţă de presă transmisă în direct la postul naţional de televiziune, "pisoiului îi place tonul". "Să sperăm că Tito va apărea", a adăugat oficialul bolivian.

Tito are trei ani, este castrat, cântăreşte între şase şi şapte kilograme, este alb cu tonuri de gri, are o pată de culoare gri închis pe nas şi răspunde atunci când este strigat pe nume.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”