Compania aeriană rusă Aeroflot suspendă zborurile internaţionale, cu excepţia Belarus, începând cu 8 martie

Compania aeriană rusă Aeroflot suspendă zborurile internaţionale, cu excepţia Belarus, începând cu 8 martie

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat sâmbătă că îşi va suspenda zborurile internaţionale începând cu data de 8 martie, în contextul în care Moscova este grav afectată de sancţiunile occidentale din cauza Ucrainei.

Decizia, care va intra în vigoare la miezul nopţii (luni, ora 21:00 GMT), se datorează unor noi ''circumstanţe care îngreunează operaţiunile de zbor'', a precizat compania într-un comunicat, adăugând că rutele interne şi cele către Belarus vor fi menţinute.

Organismul de supraveghere a aviaţiei din Rusia, Rossaviaţia, a declarat că a "recomandat" companiilor ruseşti care operează avioane închiriate înregistrate în afara ţării să nu mai zboare în străinătate pentru a evita confiscarea aeronavelor.

Zborurile de plecare urmează să înceteze sâmbătă la ora 21:00 GMT, iar cele de sosire luni la ora 21:00 GMT, a precizat Rossaviaţia.

Occidentul a impus sancţiuni drastice în sectorul transportului aerian, închizându-şi spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti şi oprind livrările de piese de schimb, în special de la Boeing şi Airbus, în urma intervenţiei militare a Rusiei în Ucraina.

S7, a doua cea mai mare companie aeriană din Rusia, a anunţat vineri că va opri toate zborurile în străinătate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria