Compania Air China suspendă zborurile către Coreea de Nord în contextul tensiunilor militare din zonă

Compania Air China suspendă zborurile către Coreea de Nord în contextul tensiunilor militare din zonă

Compania aeriană de stat chineză Air China își va suspenda începând de luni zborurile către Coreea de Nord, a anunțat vineri televiziunea publică chineză CCTV, în timp ce crește tensiunea provocată de așteptarea unui nou test nuclear al Phenianului, care ar putea fi urmat de represalii militare din partea SUA, transmite AFP.

Autoritățile chineze au avertizat anterior că ''un conflict ar putea izbucni în orice moment'' în Coreea de Nord, țară care pare să pregătească un nou experiment nuclear.

După ce armata nord-coreeană a efectuat noi teste cu rachete, Washingtonul a deplasat în regiune o flotilă militară, inclusiv un portavion. Un responsabil al Pentagonului a declarat că SUA își evaluează opțiunile militare pentru a riposta la continuarea programului de înarmare nord-coreean.

"Coreea de Nord este o problemă. Problema va fi rezolvată", a răspuns joi președintele SUA, Donald Trump, la o întrebare privind mesajul său către Phenian.

În replică, Phenianul a amenințat că armata nord-coreeană va "devasta fără milă" SUA în cazul în care Washingtonul va decide să lanseze un atac împotriva sa.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

2 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

3 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

4 Ucraina a primit sistemul de apărare aeriană NASAMS care ar trebui să schimbe situația de pe câmpul de luptă

5 Foarte interesante amănunte!