Compania americană Frontera anunță o descoperire de 5.000 miliarde mc de gaze în Georgia

Compania americană Frontera anunță o descoperire de 5.000 miliarde mc de gaze în Georgia

Compania petrolieră americană Frontera Resources Corporation a anunțat descoperirea a 5.000 miliarde metri cubi de gaze naturale în Georgia și a dat asigurări că, în câțiva ani, țara caucaziană va putea exporta aceste hidrocarburi în Turcia și Europa de Est, relatează agenția EFE. "Resursele de gaze descoperite în Georgia totalizează 5.000 miliarde metri cubi, suficiente pentru a exporta gaze timp de 10 ani. Asta va schimba regulile jocului în furnizarea de gaze naturale în regiune", a afirmat președintele Frontera, Steve Nicandros, citat miercuri de televiziunea georgiană "Maestro".

În trei sau cinci ani, a adăugat el, "Georgia va deveni exportator de gaze și va putea vinde în Turcia și țările din Europa de Est".

Autoritățile din Georgia nu au confirmat încă această descoperire.

Compania petrolieră nord americană, prezentă în fosta republică sovietică încă din 1997, a anunțat anul trecut că prospecțiunile realizate în regiunea orientală a țării "au permis creșterea substanțială a rezervelor de gaze" ale Georgiei.

În iunie 2015, Frontera a semnat un memorandum de înțelegere cu compania ucraineană Naftogaz, prin care s-a angajat să analizeze posibilitățile tehnice de a exporta în Ucraina gaz lichefiat provenit din zăcămintele sale din Georgia.

În cele aproximativ două decenii de prezență pe piața georgiană, Frontera a investit peste 400 milioane dolari.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...