Compania de drumuri: Toţi subcontractorii care lucrează pe şantierele gestionate de CNAIR sunt declaraţi

Compania de drumuri: Toţi subcontractorii care lucrează pe şantierele gestionate de CNAIR sunt declaraţi

Antreprenorii sunt obligaţi să îşi declare subcontractorii atât în perioada de evaluare a ofertelor cât şi în momentul semnării contractelor, în caz contrar antreprenorii riscând penalizări care pot merge până la rezilierea contractelor, precizează joi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Mai mult decât atât, subcontractorii au posibilitatea să opteze la momentul depunerii ofertelor sau ulterior, la momentul semnării contractului, să fie plătiţi direct de CNAIR pentru lucrările şi serviciile efectuate. De asemenea, schimbarea sau suplimentarea subcontractorilor trebuie anunţată şi justificată de Antreprenori dar şi acceptată de CNAIR. În caz contrar antreprenorii riscă penalizări care pot merge până la rezilierea contractelor, potrivit legislaţiei în vigoare, deoarece s-ar ajunge practic la situaţia în care lucrările să fie executate de firme care nu au participat la licitaţie şi cărora nu li s-au evaluat capacitatea. În această situaţie inclusiv CNAIR riscă sancţiuni şi corecţii financiare care pot merge până la anularea finanţării din fonduri europene nerambursabile", se arată în comunicatul companiei de drumuri.

În context, CNAIR menţionează că poate accepta ca antreprenorul să lucreze cu noi subcontractori doar în cazul în care aceştia execută lucrări existente în contract, la valorile deja stabilite, au experienţa necesară, respectă  metodologiile de execuţie şi normele tehnice din caietul de sarcini, aplică soluţiile tehnice stabilite în contract şi nu modifică oferta financiară a Antreprenorului.

"Atragem atenţia şi asupra faptului că se face o regretabilă confuzie între subcontractori şi prestatori de către cei care pretind că nu sunt declaraţi subcontractorii, confuzie care denotă necunoaşterea domeniului. În acest context este exclusă posibilitatea ca persoane din CNAIR să intervină în aceste relaţii contractuale sau să le influenţeze. Este regretabil că anumite persoane abordează subiecte care ţin de un domeniu atât de important nu se documentează temeinic înainte şi se mulţumesc să prezente în spaţiul public informaţii, care se dovedesc a fi eronate", subliniază CNAIR.

În plus, compania avertizează asupra faptului că prezentarea în spaţiul public a unor articole tendenţioase, construite pe argumente false sau prezentate trunchiat, poate provoca neîncredere în rândul antreprenorilor serioşi care doresc să participe la licitaţii publice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…