Compania militară privată Wagner înființează miliții în două regiuni rusești de la granița cu Ucraina

Compania militară privată Wagner înființează miliții în două regiuni rusești de la granița cu Ucraina

Şeful companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat vineri că organizaţia sa va antrena „miliţieni” şi va ridica fortificaţii în două regiuni rusești situate la graniţa cu Ucraina.

Mercenari Wagner în Luhansk, Ucraina FOTO Profimedia

„Compania militară privată Wagner ajută şi va ajuta populaţia din teritoriile de frontieră (cu Ucraina, n. red.) să primească instruire, să construiască instalaţii, să pregătească oamenii şi să organizeze miliţii”, a spus Prigojin, citat de serviciul de presă al companiei sale Concord, preluat de AFP și Agerpres .

Potrivit lui Prigojin, aceste noi activităţi au început în regiunile Belgorod şi Kursk, afectate în ultimele luni de atacuri atribuite de Rusia armatei ucrainene.

Obiectivul este de a construi „lucrări fortificate şi centre de pregătire pentru miliţieni în regiunile de graniţă”, susține Prigojin.

Activi din 2014, mercenarii grupului Wagner servesc interesele regimului Putin în numeroase zone de conflict, din Siria până în Ucraina, Africa şi America de Sud.

În ultimele luni, Wagner a operat activ pe frontul ucrainean, în sprijinul armatei ruse. După ani de negare, Evgheni Prigojin, în vârstă de 61 de ani, a recunoscut în septembrie că este proprietarul Wagner.

În octombrie, el a deschis cu mare pompă într-o clădire de sticlă din Sankt Petersburg sediul „companiei militare private Wagner”.

De-acum, acest pretins om de afaceri supranumit „Bucătarul lui Putin” operează la vedere, semn al unei anumite ascensiuni la putere de la declanșarea războiului din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante