Compania rusă Aeroflot îşi suspendă de luni toate zborurile spre Europa

Compania rusă Aeroflot îşi suspendă de luni toate zborurile spre Europa

Compania aeriană Aeroflot a anunţat că va suspenda de luni toate zborurile către Europa, în urma deciziei UE de a închide întreg spaţiul său aerian tuturor avioanelor ruseşti, transmite duminică AFP.

"Ca urmare a restricţiilor privind spaţiul aerian instituite de autorităţile europene, Aeroflot îşi suspendă din 28 februarie 2022 şi până la o nouă notificare zborurile către toate destinaţiile europene", se arată într-un comunicat al companiei ruseşti, emis duminică seara.

Uniunea Europeană a anunţat duminică că îşi va închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruseşti ca măsură de sancţionare a invadării Ucrainei de către Rusia, măsură adoptată de Canada şi de mai multe ţările europene care nu fac parte din UE.

Din cauza închiderii spaţiului aerian de către aceste ţări, puse deja în aplicare sau anunţate, traficul aerian rus se confruntă cu o zonă foarte mare de excludere a zborurilor, care obligă avioanele sale la ocoluri foarte mari.

În replică, Rusia a început să interzică survolarea teritoriului său pentru avioane aparţinând unor ţări europene care au anunţat astfel de decizii în ultimele zile, precum Regatul Unit, Letonia, Lituania, Estonia, Slovenia, Bulgaria, Polonia şi Cehia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia