Competiție între brigăzile de artilerie ucrainene: cine ucide cei mai mulți ruși

Competiție între brigăzile de artilerie ucrainene: cine ucide cei mai mulți ruși

Un comandant de artilerie ucraineană a spus că brigăzile concurează pentru a vedea cine poate ucide cei mai mulți soldați ruși în timp ce încearcă să traverseze o zonă aflată în bătaia artileriei grele din Avdiivka, în estul Ucrainei.

Luptele au loc în jurul micului oraș din regiunea Donețk, deoarece forțele ruse încearcă în mod repetat să-l captureze, deși au suferit pierderi grele atât de personal, cât și de echipament.

„Voi dezvălui chiar un secret”, a declarat comandantul artileriei ucrainene, Arti Green, presei de la Kiev. "Există o competiție între brigăzile noastre. Lovim o țintă, apoi vedem o brigadă vecină făcând același lucru, apoi încă una."

Pe măsură ce forțele ruse încearcă să ajungă în nordul orașului, unde intenționează să efectueze mai multe atacuri, ele sunt forțate să traverseze kilometri de drumuri și câmpuri care sunt expuse artileriei ucrainene, scrie Forbes.

„Fiecare coloană care avansează în această direcție se află în raza de tragere a câtorva dintre brigăzile noastre”, a spus Green. „Sunt la o distanță izbitoare de mortiere și artilerie tactică la nivel de brigadă”.

Oficialii ucraineni au declarat marți că Rusia pare să angajeze mai puține trupe în Avdiivka , conform unei informații Reuters.

Cu toate acestea, rapoarte contradictorii citează alți oficiali ucraineni care spun că Rusia crește numărul operațiunilor de asalt în apropierea orașului.

Oleksandr, un adjunct al unui batalion ucrainean din brigada 47 mecanizată, a declarat pentru AFP că Rusia trimite „valuri” de oameni să lupte pentru oraș pentru a încerca să epuizeze liniile ucrainene și a comparat-o cu un „film cu zombi”.

Trupele ruse au continuat operațiunile în apropiere de Avdiivka și au făcut progrese

Trupele rusești au continuat sâmbătă operațiunile în apropiere de Avdiivka și au făcut progrese confirmate, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Videoclipurile geolocalizate publicate vineri indică faptul că forțele rusești au avansat la nord de Krasnohorivka, o așezare situată la 7 km nord-vest de Avdiivka, notează ISW.

Mai mulți milbloggeri ruși au publicat imiagini care ar arăta că unele forțe ucrainene se retrag din pozițiile din zona industrială de pe flancul sudic al Avdiivka, dar un alt milblogger a afirmat că forțele rusești nu au capturat încă complet zona industrială.

Armata ucraineană afirmă că a respins atacurile terestre rusești la est și la sud de Novokalynove și în apropiere de Novobakhmutivka, Stepove, Avdiivka, Sieverne și Pervomaiske, toate așezările aflate pe o rază de 15 km de Avdiivka.

În timp ce luptele continuă în zonă, niciuna dintre părți nu a înregistrat câștiguri semnificative în șase săptămâni. În octombrie, Ministerul Apărării din Regatul Unit a declarat că pierderile Rusiei în ofensiva de la Avdiivka au fost probabil printre cele mai grave de la începutul anului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat