Competiţiile fotbalistice din Franţa au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus

Competiţiile fotbalistice din Franţa au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus

Liga de fotbal profesionist din Franţa (LFP), al cărei Consiliu de Administraţie s-a reunit în mod excepţional vineri, a pronunţat suspendarea imediată a meciurilor din primele două ligi, Ligue 1 şi Ligue 2, ''până la noi ordine'', conform unor surse apropiate, citate de AFP.

Decizia de disputare a partidelor cu porţile închise până pe 15 aprilie nu a mai părut suficientă preşedinţilor de cluburi, după neliniştile antrenorilor şi jucătorilor, subliniază France Presse.

''Să continuăm să jucăm nu are sens, şi nici jumătăţile de măsură. Jucătorii sunt în contact direct unii cu alţii, nu mai vor să se antreneze, iar antrenorii simt asta. Toată lumea face un pas înapoi'', a declarat Raymond Domenech, preşedintele UNECATEF, sindicatul antrenorilor.

Federaţia Franceză de Fotbal, care organizează competiţiile de amatori, a suspendat joi seara toate activităţile ''până la noi ordine''.

Finala Cupei Ligii, dintre Paris SG şi Lyon, fusese deja amânată pentru o dată ulterioară în luna mai, în timp ce finala Cupei Franţei, PSG - Saint-Etienne, prevăzută pe 25 aprilie, a fost suspendată în urma evoluţiei pandemiei, a mai precizat FFF.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...