Comunicare haotică în armata lui Putin. Forţele ruse din Ucraina şi-au doborât propriul elicopter, după ce i-a atacat din greşeală

Comunicare haotică în armata lui Putin. Forţele ruse din Ucraina şi-au doborât propriul elicopter, după ce i-a atacat din greşeală

În valoare de aproximativ 14 milioane de euro, elicopterul Ka-52 „Alligator" a fost doborât în regiunea Herson din Ucraina „într-un alt gest de bunăvoinţă”, o referinţă sarcastică la retragerea ruşilor de pe Insula Şerpilor, a informat Comandamentul Ucrainean Sud, conform Daily Star .

Trei elicoptere ruse Ka-52 au zburat deasupra regiunii aflate sub ocupaţie şi au deschis focul asupra trupelor ruseşti staţionate. Cele din urmă au ripostat şi au doborât unul dintre elicoptere.

În urmă cu o săptămână, armata rusă a mai avut un eveniment de acest fel. Avionul Su-34M, în valoare de circa 41 de milioane de euro, a fost doborât de forţele ruse din Ucraina.

Militarii încercau să distrugă lansatoarele de rachete HIMARS, livrate de SUA, însă au ţintit avionul care s-a prăbuşit în oraşul Alcievsk, regiunea Lugansk.

Ucrainenii au numit astfel de incidente drept „gesturi de bunăvoinţă” din partea armatei ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...