Concediere-ȘOC la Casa Albă! Trump l-a demis pe Steve Bannon, controversatul său strateg-șef

Concediere-ȘOC la Casa Albă! Trump l-a demis pe Steve Bannon, controversatul său strateg-șef

Presedintele american Donald Trump l-a concediat pe principalul sau consilier strategic Steve Bannon, a informat pentru Reuters o persoana familiara cu decizia. Casa Alba confirma plecarea lui Steve Bannon.

De asemenea, o sursa apropiata lui Bannon a declarat ca nu e de asteptat ca acesta sa-si dea singur demisia. "Bannon ii va forta pe ei sa il demita", a spus sursa. "Nu isi va da in mod oficial demisia. Si-a facut treaba in continuare. A lucrat la proiecte", a adaugat aceasta.

Cotidianul New York Times (NYT), in schimb, a citat o persoana apropiata lui Bannon spunand ca acesta si-a depus demisia pe 7 august, urmand sa fie anuntata saptamana aceasta, dar ca anuntul a fost amanat de controversele izbucnite in urma unui miting al nationalistilor albi in Virginia, la finalul saptamanii trecute.

Bannon si-a periclitat pozitia acordand saptamana aceasta un interviu publicatiei American Prospect, un site de stiri cu orientare de stanga, in care a fost perceput ca subminand pozitia presedintelui Trump in ceea ce priveste Coreea de Nord.

Bannon le-a declarat apoi colaboratorilor ca a crezut ca vorbeste cu un profesor universitar si ca este off the record.

El le-am mai spus prietenilor ca ar putea sa se intoarca la platforma de dreapta Breitbart News daca ar fi sa plece de la Casa Alba.

Casa Alba confirma plecarea lui Steve Bannon.

"Secretarul general al Casei Albe John Kelly si Steve Bannon au convenit de comun acord ca astazi sa fie ultima zi a lui Steve", a transmis vineri intr-un comunicat purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders. "Suntem recunoscatori pentru munca sa si ii dorim toate cele bune", a adaugat ea.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla