Concertul Rammstein din Viena a generat proteste. Acuzațiile care i se aduc solistului

Concertul Rammstein din Viena a generat proteste. Acuzațiile care i se aduc solistului

Fani contra protestatari, pancarte şi fluierături. Concertul Rammstein ce a avut loc, miercuri, la Viena, a fost marcat de tensiuni. În timp ce unii oameni așteptau la coadă, pentru a intra la spectacol, alții scandau împotriva solistului trupei.

Protest față de Rammstein și la Berlin FOTO EPA-EFE

Spectacolul celebrei trupe rock germane, Rammstein, a stârnit ample proteste miercuri seara la Viena. Scandările l-au avut drept țintă pe solistul Till Lindemann.

Solistul Rammstein, acuzat de agresiuni sexuale

Artistul este acuzat violenţe sexuale, comise în mod repetat. Sute de persoane au protestat faţă de „tribuna oferită unui agresor prezumtiv”, iar în acest sens a circulat și o petiţie, care a strâns deja aproape 18.000 de semnături.

Cu toate că Till Lindemann a negat vehement toate acuzaţiile ce i-au fost aduse, procurorii din Berlin au demarat o anchetă în luna iunie, în urma mărturiilor mai multor femei care susţin că au fost victime ale unor violenţe sexuale, în timpul unor petreceri organizate de trupa după concertele sale. Dezbaterile şi tensiunile dintre cei care doresc să-şi exprime solidaritatea cu posibilele victime şi cei care susţin prezumţia de nevinovăţie a artistului s-au intensificat înainte de concertul de la Viena.

Mira Klauser, o psihanalistă în vârstă de 24 de ani, a afirmat că a venit la spectacol pentru a arăta susţinere victimelor presupuselor agresiuni, criticând astfel decizia organizatorilor de a continua turneul. Ea crede că acest lucru reprezintă o sfidare, mesajul fiind că victimele nu au credibilitate.

Pe de altă parte, mai mulţi fani, prezenţi la concert şi-au exprimat sprijinul pentru solistul Till Lindemann şi au cerut ca acesta să nu fie considerat vinovat, înainte ca justiţia să se pronunţe cu privire la acuzaţiile aduse.

Michael Zeilinger, în vârstă de 30 de ani, a subliniat că situaţia este una complicată, iar anularea evenimentelor artistice importante până la clarificarea acuzaţiilor nu este o decizie înţeleaptă. Într-o intervenţie inedită, clasa politică austriacă a luat parte la dezbatere.

Susanne Raab, liderul Ministerului pentru femei, familie şi tineret, și-a exprimat „furia”, în urma numeroaselor mărturii de abuzuri, inclusiv a unei femei austriece ale cărei experienţe au fost dezvăluite recent în mass-media. Ea a cerut organizatorilor să implementeze măsuri de securitate şi protecţie eficiente pentru a evita repetarea unor acte de violenţă.

Trupa Rammstein, cunoscută pentru spectacolele sale explozive şi excentrice, continuă să aibă un succes uriaş, concertele din cadrul turneului european fiind cu casa închisă.

Cu toate acestea, acuzaţiile care planează asupra lui Till Lindemann au adus în discuţie, în mod serios, dacă publicul ar trebui să continue să îl susţină.

Evenimentele recente au conturat un tablou sumbru al unui presupus sistem de prădător sexual, victime fiind chiar fane ale trupei Rammstein. Cazurile raportate implică filmări şi fotografii ale unor fane din primele rânduri ale spectacolelor, în scopul ca Till Lindemann să le identifice şi să le invite în culise, la petrecerile trupei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?